Manchester City a raportat o cifră de afaceri record de 473,4 milioane de lire sterline (620,11 milioane dolari) în exercițiul financiar 2016/2017, astfel că clubul englez de fotbal a înregistrat profit pentru al treilea an consecutiv, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
City a obținut un profit de 1,08 milioane lire sterline, în regres sensibil față de cele 20,5 milioane lire sterline raportate anul trecut. Clubul a explicat că exercițiul financiar a fost calculat pe 13 luni în loc de 12 și acest fapt a afectat profitul.
Veniturile clubului au crescut cu 21% față de exercițiul precedent, în timp ce costurile cu salariile au scăzut cu 56%.
Clubul englez nu are niciun fel de datorii, iar președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak, anticipează pentru anul viitor venituri de circa 500 milioane lire sterline.
Sezonul trecut, Manchester City nu a câștigat niciun trofeu, dar directorul executiv Ferran Soriano a fost mulțumit de progresul și potențialul echipei conduse de Pep Guardiola. City a cheltuit sume mari în mercato de vară, când i-a adus pe Benjamin Mendy, Kyle Walker, Bernardo Silva, Ederson și Danilo, iar echipa ocupă primul loc în Premier League, cu 8 puncte avans față de prima urmăritoare, Manchester United.