CS Agronomia București – CSȘ-CSM Ploiești 100-69

Bogdan Chitic

Baschetbalistele de la CSȘ-CSM Ploiești au debutat, la finalul săptămânii trecute, în noul sezon al Ligii 1, pe terenul celor de la CS Agronomia București, într-un meci contând pentru etapa a II-a, asta după ce jocul de pe teren propriu, din runda inaugurală, cu Olimpia CSU 2 Brașov, a fost reprogramat pentru 23 noiembrie. În deplasarea din Capitală, susținută la două săptămâni distanță după “vizita” întreprinsă tot la București, pentru primul turneu din cadrul fazei de calificare în Campionatul Național “U18”, fetele Loredanei Munteanu au avut o evoluție bună în plan ofensiv, pierzând, totuși, în final, la o diferență clară.
Împotriva unui adversar care, în ediția precedentă, a ajuns la turneul de promovare, clasându-se pe ultima treaptă a podiumului, refuzând, ulterior, accederea în Liga Națională, la invitația FRB, după ce ocupanta poziției secunde, Rapid, a preferat să continue tot în Liga 1, ploieștencele au prestat un baschet de calitate, contribuind din plin la spectacolul ofensiv. Chiar dacă au întâlnit o echipă care a aliniat, în garnitura de start, trei jucătoare străine – semn că, sezonul acesta, promovarea reprezintă ținta principală – junioarele pregătite de Loredana Munteanu și Corina Savu au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a se ridica la înălțimea unui oponent clar mai experimenat. Cele 69 de puncte înscrise, la final, de baschetbalistele ploieștene oferă dovada faptului că, după două sezoane petrecute, în paralel, pe tabloul CN “U16” și pe cel al Ligii 1, Ștefania Ionescu și colegele sale au dobândit un plus de experiență și maturitate, prin care să obțină și mai multe rezultate pozitive într-o competiție destinată senioarelor.
Pentru CSȘ-CSM Ploiești au evoluat, în partida de duminică, următoarele jucătoare: Ștefania Ionescu (19 puncte), Lorena Stănică (19), Ioana Ilaș (16), Cristiana Popa (3), Cătălina Tănasă (3), Corina Popa (2), Andreea Dumitru (2), Bianca Badea, Elena Amariei, Cosmina Simion, Theodora Lambă și Claudia Ștefan.
În cadrul etapei a III-a a Ligii 1, ploieștencele vor evolua luni, 6 noiembrie, de la ora 12:00, la Sala Sporturilor “Olimpia”, împotriva echipei bucureștene Sportul Studențesc.

Băieții joacă duminică, la Ploiești

Echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal, antrenată de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, speră să continue, în weekend, startul în forță din actualul sezon al Ligii 1. După victoriile din Capitală, scor 72-60, cu CSO Voluntari, și din “Olimpia”, scor 78-76, cu BC Mureș II Tg. Mureș, ploieștenii vor evolua tot pe teren propriu, duminică, de la ora 12:00, împotriva echipei satelit a campioanei U-BT Cluj-Napoca. Va fi, practic, derbiul grupei a II-a de calificare, în condițiile în care cele două echipe au punctaj maxim după două etape, ardelenii aflându-se, însă, pe prima poziție datorită unui coșaveraj superior.