Petre Apostol

Ieri, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a debutat la turneul WTA de la Hua Hin, din Thailanda, dotat cu premii de 125.000 de dolari, care se desfăşoară pe suprafaţă sintetică. În vârstă de 24 de ani, sportiva originară din Sinaia este a şasea favorită a turneului asiatic, ocupând locul 115 în clasamentul mondial în momentul de faţă.
În primul tur al competiţiei, Ana Bogdan a avut parte de o confruntare cu o jucătoare care se află cu 835 de locuri mai jos în ierarhie, posesoare a unei invitații (wild card), Chompoothip Jandakate, din țara gazdă, în vârstă de 22 de ani. Sportiva prahoveană şi-a respectat statutul de favorită, câştigând partida într-o manieră categorică, după doar o oră şi trei minute de joc.
În setul întâi, Ana Bogdan nu a oferit nicio şansă de break adversarei, în schimb a reuşit să câştige de două ori pe serviciul jucătoarei din Thailanda, impunându-se cu scorul de 6-1. Chiar dacă a avut ceva probleme în a pune mingea în joc cu primul serviciu (52%), jucătoarea din Sinaia a înregistrat procentaje foarte bune la punctele câştigate atât pe serviciul întâi (75%), cât şi din al doilea serviciu (64%). În plus, nu a cedat decât şapte puncte în ghemurile în care a servit.
Setul secund a revenit tot sportivei prahovene, scor 6-2, care a reuşit şi de această dată două breakuri, fără să piardă vreun ghem pe propriul serviciu, deşi Jandakate a avut două şanse să se impună la retur.
Astfel, Ana Bogdan a obţinut calificarea în turul secund al turneului de la Hua Hin, în care o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (20 ani), care a ajuns pe tabloul principal din faza preliminară, ocupând în această săptămână locul 257 în clasamentul mondial. Kudermetova a trecut, în primul tur, tot ieri, de italianca Jasmine Paolini (locul 137 WTA), în două seturi, scor 6-1, 6-4, după o oră şi cinci minute de joc.
Ana Bogdan şi Veronika Kudermetova s-au mai întâlnit o dată într-un meci oficial, în urmă cu trei ani, la Namangan, în Uzbekistan, jucătoarea prahoveană impunându-se atunci în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-2.
Pentru prezenţa în turul secund, sportiva din Sinaia şi-a asigurat 15 puncte şi 2000 de dolari, putând avansa cel puţin o poziţie în clasamentul mondial.