Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet “sub 14 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești a obținut, la finalul săptămânii trecute, calificarea în faza următoare a Campionatului Național, în urma celui de-al doilea turneu de sală desfășurat în Capitală, la Școala Gimnazială “Elena Farago” – Nr. 129.
După ce, în urmă cu o lună, tot la București, dar în “Arena de Baschet”, elevii antrenorului sârb Ivan Gemaljevic au obținut trei victorii și o înfrângere, “alb-albaștrii” și-au păstrat bilanțul și la cel de-al doilea și ultimul turneu din cadrul fazei de calificare, încheind grupa a VI-a, în care au fost repartizați, cu un bilanț general de (6-2), în spatele liderului neînvins Laguna București. De menționat că, în aceeași serie, cealaltă reprezentantă a orașului nostru în Campionatul Național, ABC T-Pack Ploiești, formație antrenată de Flavius Tace, nu a reușit nicio victorie în sezonul de debut într-o competiție oficială de juniori.
“Sunt mulțumit de felul în care băieții au răspuns cerințelor mele, la acest al doilea turneu. Se observă o creștere vizibilă atât în jocul de echipă, dar și în plan individual, dacă ținem cont de procentajele foarte bune avute din acțiune. De asemenea, este de remarcat jocul defensiv al echipei noastre, “box-out”-ul a funcționat la parametri optimi, ceea ce ne-a oferit șansa unei tranziții ofensive de pe urma căreia am înscris puncte ușoare. Băieții și-au îmbunătățit procentajul și din spatele semicercului, marcând coșuri importante, iar, de această dată, jocul cu Laguna, singura formație care ne-a învins, sezonul acesta, a fost unul cu mult mai echilibrat comparativ cu turneul din urmă cu o lună, numai lipsa concentrării, de la linia de fault, în unele momente, făcând posibilă desprinderea bucureștenilor, în ultimele minute ale întâlnirii. Calificați în turul următor al Campionatului Național, așadar la faza de clasificare, așteptăm, acum, din partea Federației Române de Baschet, componența grupei în care suntem incluşi, pentru a ne face o primă părere despre adversarii pe care-i vom întâlni”, ne-a declarat Ivan Gemaljevic, antrenorul CSU Ploiești.

Rezultatele înregistrate de CSU Ploiești la cel de-al II-lea turneu din cadrul fazei de calificare în Campionatul Național “U14”:

CSU Ploiești – ABC T-Pack Ploiești 107-14
Laguna București – CSU Ploiești 66-52
BC Slam București – CSU Ploiești 36-90
Pro Basketball Group – CSU Ploiești 62-91

Clasament

1. Laguna București (8-0) – 16 puncte
2. CSU Ploiești (6-2) – 14 puncte
3. BC Slam București (4-4) – 12 puncte
4. Pro Basketball Group (2-6) – 10 puncte
5. ABC T-Pack Ploiești (0-8) – 8 puncte

Lotul formației CSU Ploiești “U14”: George Aldea, Alexandru Sabin, Vlad Baștină, Lorenzo Diaconescu, Sabin Luca, Cristi Mușuroaia, Radu Pancu, Iustin Puiuleț, Theodor Sanda, Daniel Radu, Ștefan Iliescu, Călin Pârvan.Dan Tudor. Antrenor: Ivan Gemaljevic.

Performanță tricoloră la un puternic turneu internațional

Reprezentativa masculină de baschet “sub 16 ani” a României, cu ploieșteanul Dragoș Iliescu – jucătorul Clubului Sportiv Universitar – în lotul tricolor, a câștigat, de curând, un puternic turneu internațional desfășurat la Sofia, în Bulgaria, la care au mai participat naționalele similare ale țării gazdă, Macedoniei și statului Kosovo. Baschetbaliștii români pregătiți de Flavius Lăpuște au câștigat fiecare joc în parte, 72-64 cu Macedonia, 71-51 împotriva kosovarilor, și, respectiv, 47-34 în compania Buglariei, într-un turneu în care Dragoș Iliescu a avut medii de 2.5 puncte și 1.3 recuperări, în 10 minute petrecute pe parchet.