F. T.

După cum aminteam și într-unul dintre numerele anterioare ale ziarului nostru, criza lemnului de foc continuă să țină, în continuare, capul de afiș la nivel național, interesate de subiect arătându-se nu numai persoanele fizice, ci și societățile care se ocupă cu distribuirea acestuia.
În acest context, proprietari și administratori de păduri din toată țara, producători de mobilă, organizații de mediu și asociații ale forestierilor și-au dat întâlnire în ziua de 6 decembrie, la București, pentru o analiză a stării actuale a sectorului forestier din România. Totodată, după cum se precizează într-un comunicat al Fordaq România – Comunitatea Forestierilor, se va încerca și găsirea unor soluții “care să salveze o întreagă industrie, aflată în pragul falimentului”.
Întâlnirea este stabilită în cadrul primei ediții a Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi și va avea loc la Hotel Epoque București, cu începere de la ora 10,00. La evenimentul intitulat „Criza lemnului de foc. Criza de resursă în industria lemnului” vor participa, în afară de Fordaq România – Comunitatea Forestieră și reprezentanți ai Consiliului Pădurilor și Dezvoltării Rurale.
Inițiatorii evenimentului mai anunță că, odată cu încercarea de a se găsi soluții la criza lemnului de foc, va fi lansată și o ediție actualizată a „Raportului privind starea pădurilor și industriei lemnului”, raport elaborat și asumat de către Fordaq România.