N. D.

Cei care pun preţ pe tradiţii şi pe lucrul făcut cu migală, ca să iasă bine şi de calitate, pot veni la Ploieşti şi să facă o vizită la “Târgul cu bunătăţi şi dischisuri” – o prezenţă devenită tradiţională pentru municipiul reşedinţă al judeţului Prahova. Deschis ieri, timp de trei zile, până sâmbătă, târgul – amenajat în faţa Halelor Centrale din municipiu – are pregătite brânzeturi, preparate din carne, dulcețuri, siropuri și șerbeturi, plăcinte, kurtos, vinuri, țuică și miere. De menţionat că aici se vor găsi şi brânzeturi premiate, având în vedere faptul că, pentru produsele sale tradiţionale, unul dintre producătorii prezenţi a obţinut titlul de “Producătorul tradiţional al anului 2017”.
6-cTotodată, la capitolul noutăţi, la standurile special amenajate se vor găsi ceaiuri din flora spontană din Poiana Fermecată – Bughea de Jos, dar și dulcețuri speciale făcute la Lupeni, în Hunedoara, precum şi sărăţele făcute în casă după o reţetă din Sângiorgiu de Pădure.
Totodată, artiști handmade vor aduce cadouri inedite pentru sărbătoarea de săptămâna viitoare- Sf. Mihail și Gavriil, produse din lavandă, bijuterii din porţelan pictat cu aur şi argint coloidal, din pietre semipreţioase, decoraţiuni, accesorii din piele, ii autentice.
Programul târgului este următorul: joi – vineri: 8.00 – 19.00, iar sâmbătă: 8.00 – 16.00.
De menţionat că expozanţii vor mai reveni la Ploieşti în această lună, în perioada 16-18 noiembrie.