V. Stoica

Oile și Caravana “Alege oaia” derulată de Ministerul Agriculturii vor fi sâmbătă, 11 noiembrie, punctul de atracție din centrul municipiului Ploiești, chiar pe platoul din fața Palatului Culturii, pentru că ministrul Petre Daea în persoană va promova consumul de carne de oaie și de produse derivate din carnea de oaie și din laptele de oaie.
Declarația referitoare la prezența caravanei la Ploiești a fost făcută în weekend de către ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent în Piața Obor din Capitală la o manifestare dedicată… oii.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat, pe 26 octombrie 2017, la Romexpo, în cadrul celui mai mare târg pentru agricultură din țară – INDAGRA 2017, Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege oaia!”. Ministerul de resort are sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei campanii, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie. “Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate)”, spun reprezentanții Ministerului Agriculturii.