CS Blejoi – Avântul Măneciu 5-2 (4-1)

Stadion: ,,Comunal”, spectatori: 200. Marcatori: Pîrvu (11), Enciu (18), Cr. Vasile (20), Vl. Badea (35), Filip (85)/C. Savu (21), Tudorache (68)
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ruptureanu, D. Badea (65 Iordache), Filip (cpt), Ghinea – Ir. Dumitru (74 Rudaru), Enciu – Pîrvu (84 Cl. Stoica), Cr. Mihăiţă (84 Moise), Vl. Badea – Cr. Vasile. Antrenor: Răzvan Vlad.
Avântul Măneciu: V. Costache – Spiridon (77 Soare), Vancea, Al. Costache, Stanciu – Cârstocea, G. Stoica (84 Paraschivoiu) – R. Ionescu, D. Stoian (cpt) (57 Tudorache), Tudorie – C. Savu (84 Roşu). Antrenor: Dorinel Beznea.
Avertismente: Vl. Badea (23), Cr. Vasile (33), Enciu (68), Ir. Dumitru (51), Rudaru (88)/D. Stoian (41), C. Savu (57), Tudorie (58)
Au arbitrat: Mihai Safta (Iordacheanu) – Andrei Sotir (Ploiesti), Dragos Pantilie (Campina). Observator: Theodor Negoita (Magurele)
Jucătorul meciului: Cătălin Ruptureanu (CS Blejoi)

Marcel Marin, Marian Dima

blayon 2 82Liderul Ligii A – CS Blejoi – a încheiat turul cu o prestaţie reuşită, la capătul unui meci spectaculos, cu 7 goluri înscrise, în total, elevii lui Răzvan Vlad având motive de bucurie. Prima repriză a meciului cu Avântul – o adversară incomodă, a fost dominată clar de blejoieni, care au ratat deschiderea scorului în min. 4, când Pîrvu a şutat, de la marginea careului mic în portarul advers – V. Costache. Acelaşi jucător a deschis scorul în min.11, după o excelentă angajare în careu din partea lui Cr. Mihăiţă. S-a făcut 2-0, prin golul lui Enciu (18), cu un şut cu efect de la 25 metri, lateral stânga, reuşita fiind una de generic. Iar “iureşul ofensiv” al gazdelor nu s-a oprit aici, Cr. Vasile (min. 20) înscriind pentru 3-0, din apropiere, după o pătrundere pe stânga a lui Ghinea. Oaspeţii au dat primul “semnal” prin C. Savu, care a redus diferenţa un minut mai târziu, abia reluată mingea de la centru, după golul 3 al gazdelor, o combinatie cu Daniel Stoian ducându-l pe acesta faţă în faţă cu Adr. Gheorghe, portarul blejoienilor, care nu a fost “iertat” de jucătorul Avântului.
Diferenţa de trei goluri a fost refăcută până în pauză, de Vl. Badea (min. 35), care i-a “furat” mingea lui Vancea, a pătruns pe centru şi a înscris cu un şut plasat. Odată stabilită “soarta” punctelor, repriza a doua a fost mai echilibrată, dar la fel de spectaculoasă, cu ratări de ambele părţi. Tabela s-a mai modificat de două ori, prima dată la golul lui Tudorache (min. 68, 4-2), cu un şut de la 20 metri, deviat sub bara transversală, pentru ca finalul să aducă golul care a “închis balul” în dreptul gazdelor, după câteva intervenţii bune ale lui V. Costache acesta fiind învins de Filip (min. 85, 5-2), care a împins în poartă o minge respinsă de acelaşi V. Costache la o lovitură liberă executată de Cr. Vasile.
Bucurie mare în tabăra gazdelor, care, la finalul jocului, au serbat titlul “neoficial” de campioană de toamnă, , jucătorii şi spectatorii cântând împreuna ,,Cine e pe primul loc? /Blejoiul e! Blejoiul e!”.
Nu se intră însă în vacanţă, înaintea unei mese festive de final de sezon, CS Blejoi având programat un joc amical, cu Petrolul, sâmbăta, 2 decembrie, de la ora 11,00, la Blejoi.

Stoica a revenit cu mască!

În garnitura Blejoiului şi-a făcut apariţia, după aproape două luni de absenţă, şi Claudiu Stoica. Fundaşul dreapta a revenit după accidentarea din etapa a IX-a, de la Urlaţi, când a suferit o fractură orbito-zigomatică (pomete). Acesta a purtat o mască de protecţie, intrând în partea secundă a partidei.