Bogdan Chitic

Cele două echipe ploieștene de baschet seniori, angrenate în campionatul Ligii 1, au disputat noi partide la finalul săptămânii, în seriile din care fac parte. La fel ca și până acum, “registrul de casă” al formației municipalității și, respectiv, al celei aparținând Clubului Sportiv Universitar a rămas neschimbat în ceea ce privește rezultatele obținute.
Băieții de la CSM Ploiești, pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, s-au deplasat pe Cibin pentru confruntarea cu echipa satelit a prim-divizionarei CSU Sibiu. A fost al doilea joc disputat pe teren străin pentru ploieșteni, după cel din runda inaugurală, de la București, cu CSO Voluntari, iar deznodământul a fost unul similar. Burlacu și colegii săi s-au impus cu 94-76, la capătul unei partide în care toți jucătorii trecuți în raport au reușit să puncteze. Scorul pe sferturi a fost 20-25, 21-25, 12-25 și 23-19, iar distribuția punctelor marcate de ploieșteni a stat în felul următor: Santana (15), Burlacu (14), Topologeanu (11), Crăciun (10), C. Dumitru (9), M. Vrabie (9), Szijarto (6), Scărlătescu (6), Ad. Tudor (5), Carabulea (4), Bărbuceanu (3) și Dragomir (2). Din cauza unor probleme medicale, experimentatul fundaș ploieștean Vlad Dogaru nu a putut evolua în această partidă.
De menționat că baschetbaliștii de la CSM Ploiești au luat, ieri dimineață, drumul Brașovului pentru confruntarea, în devans, cu formația Clubului Sportiv Universitar, din orașul de sub Tâmpa, care s-a desfășurat aseară, după închiderea ediției.
Tot duminică, dar în “Olimpia”, CSU Ploiești a înregistrat a patra înfrângere consecutivă și cea de-a treia pe teren propriu, în acest sezon, după 54-125 cu Știința București. Ștefan Ianuli, cu 20 de puncte, a fost principalul realizator al “universitarilor”, acesta fiind secondat de Silviu Cernat, autor a 13 puncte. La finalul săptămânii, formația pregătită de profesorul Marian Hartman va evolua, în deplasare, împotriva celor de la CS Cuza Sport Brăila, grupare din lotul căreia fac parte și ploieștenii Adrian Movileanu și Andrei Damian.