F. T.

Cel mai probabil, drumul către perchezițiile derulate ieri dimineață de către polițiștii prahoveni împreună cu angajați ai Direcției Silvice Prahova a fost deschis de către patrulele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), care mai că nu s-au luat cu mâinile de cap când au văzut cât se poate fura din pădurile prahovene, câte cioate nemarcate sunt, de exemplu, numai pe raza Ocolului Silvic Verbila.
De altfel, chiar într-o localitate din zona sus-amintitului Ocol – în satul Verbila (comuna Iordăcheanu), angajații de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, împreună cu cei din cadrul Poliției Urlați și al Secției Rurale nr. 10 Apostolache, plus jandarmi și pădurari, au efectuat 10 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de tăieri ilegale de arbori și sustragere de material lemnos.
“Din cercetări a reieșit că, în decursul ultimei luni, persoanele bănuite ar fi tăiat ilegal și sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Verbila. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost comercializat, fără forme legale, către mai multe persoane din localitate”.
Până la orele prânzului, oamenii legii confiscaseră mai multe motofierăstraie, topoare și căruțe folosite în activitatea infracțională a suspecților, precum și diverse cantități de material lemnos, identificate la domiciliile bănuiților.
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la sediul IPJ Prahova urmau să fie conduse, pentru audieri, zece persoane, iar anchetatorii să decidă măsurile care se impun în cazul acestora: cercetarea în stare de libertate sau de reținere preventivă.