F. T.

Sfârșitul de săptămână i-a găsit pe pompierii prahoveni la datorie, luptându-se cu focul. Astfel, în seara zilei de vineri, 27 octombrie, începând cu ora 19, opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și peste 50 de pompieri militari s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările care cuprinseseră un service, pe DN 1, la Puchenii Mari. Riscul producerii unei explozii părea iminent, în contextul în care în incinta halei se găseau patru butelii, precum și un rezervor cu 5 tone de motorină. Pentru a înlătura orice pericol, Direcția Rutieră din cadrul IPJ Prahova a luat măsura devierii traficului în zonă. Acțiunile pompierilor au constat, pe de o parte, în stingerea propriu-zisă a flăcărilor care cuprinseseră hala, iar pe de alta, în răcirea continuă a sus–amintitului rezervor !
Trei mașini au fost făcute scrum, însă, din fericire, nu au existat victime omenești. Potrivit reprezentanților de la ISU Prahova, suprafața totală arsă a fost de 1.500 metri pătrați.

ISUA doua zi – sâmbătă, 28 octombrie, prin Numărul Unic ”112”, angajații de la ISU Prahova au fost alertați că în Cartierul „Mitică Apostol” arde o bisericuță. Patru autospeciale și zeci de salvatori au fost angrenați în acțiunea de stingere, însă acoperișul din lemn al lăcașului s-a făcut scrum, aceasta însemnând o suprafață de 200 de metri pătrați. Totodată, turla bisericii s-a prăbușit în interiorul clădirii ! Conform reprezentanților ISU Prahova, cauza probabilă a incendiului a fost „efectul termic al curentului electric, respectiv un conductor electric neizolat”.