Petre Apostol

La finalul acestei luni, echipa naţională de handbal masculin la seniori va efectua un cantonament de pregătire, oficialii forului naţional de specialitate anunţând, de curând, componenţa lotului pentru acţiunea programată. Astfel, în lotul reprezentativei României, condusă de antrenorul spaniol Xavi Pascual, a fost convocat şi jucătorul ploieştean Ionuţ Iancu.
Sportiv care evoluează pe postul de portar, acesta este format la Grupul Şcolar „1 Mai” Ploieşti (actuala secţie de la CSŞ Ploieşti) şi a devenit un component de bază al Naţionalei, contribuind, totodată, la nivel de club, la performanţele obţinute, în ultimii ani, de echipa CSM Bucureşti, vicecampioană a României.
Handbalistul ploieştean a părăsit, în această vară, campionatul românesc pentru a evolua la Tatabanya, în Ungaria, echipă cu care ocupă, în prezent, locul al şaselea în clasament, cu patru puncte, după patru meciuri disputate.
Lotul naţional de seniori va efectua cantonamentul de pregătire la Porto, în Portugalia, fiind programat în perioada 21-28 octombrie. Acţiunea pregăteşte debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, România aflându-se în grupa 3, alături de echipele din Ucraina, Italia şi Insulele Feroe.
Lotul convocat pentru cantonamentul din Portugalia:
Portari: Ionuţ Iancu (Tatabanya), Ionuţ Irimuş (Dinamo), Mihai Popescu (St. Raphael)
Extreme stânga: Nicuşor Negru (CSM Bucureşti), Chike Onyejekwe (CSM Bucureşti)
Interi stânga: Robert Militaru (CSM Bucureşti), Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racoţea (Wisla Plock), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti)
Centri: Alexandru Csepreghi (Creteil), Cristian Fenici (Poli Timişoara), Ramon Şomlea (CSM Bucureşti)
Interi dreapta: Demis Grigoraş (Tatabanya), Javier Humet (CSM Bucureşti), Marius Sadoveac (Tremblay)
Extreme dreapta: Gabriel Bujor (HC Vaslui), Valentin Ghionea (Wisla Plock), Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivoţi: Marius Mocanu (Dinamo), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Andras Szasz (CSM  Bucureşti)