Astăzi, de la ora 11:00, Casa Fotbalului (sala „Nicolae Dobrin”) găzduiește tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2017-2018, divizionara C Petrolul 52 având şi ea mari emoţii, pentru că numele său se va afla în urnă, alături de cele ale cluburilor din Liga 1.
Pentru că FRF a schimbat algoritmul după care se efectuează tragerea la sorţi, dând statutul de “capi de serie” formaţiilor participante în “optimi” în ediţia precedentă, avem o situaţie interesantă, în care totul depinde, în primul rând, de… noroc!
Asta pentru că, în teorie, putem avea parte de dueluri gen Dinamo-Chiajna, FCSB-Botoşani, Astra-Sepsi sau CFR-Juventus în “şaisprezecimi”, alături de partide gen Afumaţi-Sănătatea Cluj, Brăila-Aerostar, Mioveni-Slobozia sau chiar… Petrolul-Şcolar Reşiţa!
Asta pentru că în urna A – cu 14 echipe în componenţă – se regăsesc şi grupări de eşalon inferior, iar în urna B, una cu 18 echipe, sunt şi echipe de prim-eşalon (noile promovate, plus 4 echipe faţă de prima urnă)!
Aşadar, Petrolul poate spera că va continua traseul facil, de până acum, din Cupă, după ce a trecut de Regal Sport, Urban Titu, Flacăra Moreni şi Agricola Borcea, aşteptând, cu puţin noroc, să beneficieze de culoar favorabil către optimi, o miză a calificării devenind şi partea financiară, pentru că, din şaisprezecimi, fiecare echipă va beneficia de sume de bani din partea FRF (undeva peste 2000 de euro, pentru calificarea în acest act).
Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Petrolul–Alexandria se joacă vineri !

Programată, iniţial, pentru ziua de sâmbătă, partida dintre FC Petrolul Ploieşti şi AFCM Alexandria, derbiul seriei a III-a, se va desfăşura vineri, 13 octombrie, începând cu ora 18.15, pe stadionul „Ilie Oană”.
Preţurile biletelor sunt cele obişnuite: 6 lei peluze, 10 lei Tribuna II, 15 lei Tribuna I şi 20 lei Tribuna 0, acestea fiind disponibile la casa stadionului „Ilie Oană” şi în reţeaua magazinelor partenere Eventim.

URNA A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent

1. FC VIITORUL SA
2. SC FC FCSB SA
3. AFC ASTRA
4. CS U CRAIOVA
5. FC CFR 1907 CLUJ SA
6. SC DINAMO 1948 SA
7. CS GAZ METAN MEDIAŞ
8. FC VOLUNTARI
9. CSM POLITEHNICA IAŞI
10. ACS POLI TIMIŞOARA
11. ASA 2013 TÂRGU MUREŞ
12. CS MIOVENI
13. CS AFUMAŢI
14. ACS DACIA UNIREA BRĂILA

URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală

1. AFC BOTOŞANI
2. CS CONCORDIA CHIAJNA
3. ASC JUVENTUS BUCUREŞTI
4. SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE
5. AFC UTA ARAD
6. AFC CHINDIA TÂRGOVIŞTE
7. ACS FC ACADEMICA CLINCENI
8. ASU POLI TIMIŞOARA
9. FOTBAL CLUB ARGEŞ
10. AFC HERMANNSTADT
11. FC METALOGLOBUS BUCUREŞTI
12. CS ŞTIINŢA MIROSLAVA
13. CSM ŞCOLAR REŞIŢA
14. CS SĂNĂTATEA SERVICII PUBLICE CLUJ
15. CS AEROSTAR BACĂU
16. AFC UNIREA 04 SLOBOZIA
17. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ
18. ACS PETROLUL 52
Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei României vor avea loc marți/miercuri/joi 24/25/26 octombrie .