Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a luat decizia de a micşora cuantumul premiilor acordate pentru cursele găzduite pe Hipodromul Ploieşti, de comun acord cu proprietarii ajungându-se la un “procent” de aproximativ 60% din sumele alocate anterior acestei decizii. Motivul ? Simplu: nu se mai ajungeau banii, astfel că s-a luat această hotărâre, pentru a nu se alerga “pe degeaba” sau deloc, în viitorul apropiat.
Discuţia despre ce se câştigă pe Hipodrom merită însă o atenţie mai amplă. Desigur, după ani întregi de sărăcie, de secetă la propriu, în care proprietarii s-au chinuit să întreţină armăsarii, acum s-a ajuns ca unii trăpaşi să încaseze premii de zeci de mii de lei acumulate, în ciuda unor “performanţe” foarte slabe! Mai pe româneşte, un număr mic de cai, care aleargă timpi necompetitivi, împart banii puşi la bătaie, deloc puţini! Devine o afacere, chiar…
Iar ca să vă daţi seama cât de slab este efectivul de cai de trap, să spunem că Premiul de Consolare, destinat celor care au participat în Derby (cu excepţia câştigătorului – Star Nobel) nici nu se va ţine, pentru că au rămas doar vreo 4 cai disponibili!