V. S.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a semnat ieri contractul de finanțare pentru continuarea proiectului privind managementul integrat al deșeurilor, această nouă etapă de implementare având o valoare totală de 64.442.740,51 lei, din care asistența financiară nerambursabilă primită de la Uniunea Europeană – de 46.686.903,53 lei. Potrivit reprezentanților CJ Prahova, contractul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Prima etapă a proiectului a început în februarie 2012 și s-a finalizat în decembrie 2015, în această a doua fază urmând să fie finalizat un obiectiv major de investiții, respectiv „Construirea Stației de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti”, activitate pentru care deja s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor cu SC Strabag SRL.
Valoarea lucrărilor aferente Stației de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti este de 61.531.405,20 lei, inclusiv TVA și o durată de realizare de 18 luni, de la data ordinului de începere, în acest termen fiind incluse etapele de proiectare, execuție a lucrărilor și testare a echipamentelor.
Stația de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti va avea o capacitate de prelucrare de 150.000 tone / an, urmând să completeze infrastructura existentă la nivelul județului Prahova în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.