• De la vechii greci ştim că, dacă guliile merită greutatea lor în plumb, iar sfeclele greutatea lor în argint, ridichile ar merita cu siguranţă greutatea lor în aur. Multe dintre proprietăţile pentru care erau apreciate ridichile în antichitate sunt readuse în actualitate de cercetările fitoterapeutice moderne. Sunt folosite în medicină îndeosebi ridichile negre, aşa-zisele „ridichi de iarnă”. Alături de frunzele de mesteacăn şi rădăcinile de roiba, ridichile negre formează „triada de aur”, capabilă să mărunţească pietrele de la rinichi, relatează Click!
  • În cantităţi mici, bicarbonatul de sodiu este destul de bine tolerat de către organism. Folosim bicarbonat pentru a obţine prăjituri pufoase, pentru a face fripturi crocante, în albirea legumelor, dar şi pentru înmuierea boabelor de fasole. Totuşi, consumat în cantităţi mari, acesta poate provoca probleme grave de sănătate, printre care se numără şi slăbirea muşchilor, reflexe încetinite şi confuzie, umflarea picioarelor şi a încheieturilor, scaun negru şi vomă maro. Mai mult, pot apărea perforaţii intestinale, aşa cum a fost şi cazul unei femei din Vaslui, care a ajuns la spital în stare gravă. Bicarbonatul de sodiu nu este un medicament şi nu trebuie luat fără sfatul medicului, scrie DivaHair.
  • Ateroscleroza, o afecţiune a inimii ameninţătoare de viaţă, poate fi prevenită dacă nu sărim peste micul dejun. Renunţând la această masă importantă, oamenii sunt expuşi unui risc aproape dublu de a suferi de această afecţiune fatală, ce constă în îngustarea pereţilor arterelor. Complicaţiile care pot apărea în cazul aterosclerozei netratate sunt angina pectorală, infarctul şi accidentul vascular cerebral, probleme de sănătate care pun în pericol viaţa. Un studiu realizat recent de compania de cercetare Insights a scos la iveală că mai bine de un sfert dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani au obiceiul să renunţe la micul dejun, consumând, în schimb, pe fugă, alimente foarte nesănătoase, precum produse de patiserie sărate sau dulci, covrigi şi dulciuri concentrate, potrivit Libertatea pentru femei.