Petre Apostol

Începând de astăzi, până duminică, gimnastele de la CSM Ploieşti componente ale lotului naţional de junioare, Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, vor fi prezente în Cehia, unde vor lua parte la turneul internaţional „Tart Cup”. Organizat în cadrul unui eveniment care cuprinde şi o etapă de Grand Prix, la senioare, concursul pentru junioare adună la start sportive din 14 ţări: Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Estonia, Italia, Israel, Letonia, Polonia, România, Rusia şi Slovacia.
Gimnastele ploieştene sunt însoţite de antrenoarele Simona Puiu şi Liliana Băescu, cea din urmă fiind şi arbitru internaţional. De menţionat că prezenţa sportivelor şi a antrenoarei Simona Puiu se realizează prin intermediul proiectului iniţiat de antrenoarea Liliana Băescu, intitulat „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploieşti” şi susţinut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local.
Cum conturile clubului ploieştean sunt în continuare blocate pentru activitatea sportivă, în urma datoriilor înregistrate, antrenoarea Liliana Băescu îşi va acoperi cheltuielile de deplasare din propriul buzunar, nefiind inclusă în planul financiar al proiectului respectiv.
Cele două sportive ploieştene se numără printre speranţele gimnasticii ritmice româneşti, Denisa Stoian fiind chiar desemnată de forul naţional să participe în cadrul calificărilor pentru Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor. Iar Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan au confirmat şi la ediţia de anul acesta a Campionatelor Naţionale, desfăşurată în urmă cu două săptămâni, la Bucureşti, unde au contribuit decisiv la medaliile de argint câştigate de CSM Ploieşti în concursul pe echipe, alături de Delia Gheorghe şi Ana Toma. În plus, au fost prezente în toate finalele pe obiecte şi şi-au asigurat calificarea la Cupa României.
La evenimentul de la Brno, din România vor mai participa sportivele de la CSŞ „Anghel Saligny” Iaşi, Andreea Verdeş (senioară) şi Laura Aniţei (junioară), însoţite de antrenoarea Cătălina Radu.