V. S.

Joi, 2 noiembrie, la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti va avea loc , începând cu ora 19:00, un concert simfonic organizat sub egida Ambasadei Italiei la București. La pupitrul orchestrei simfonice se va afla maestrul Ovidiu Bălan, dirijor onorific al Filarmonicii, iar solistul invitat este flautistul Antonio Amenduni (Italia).
În program vor fi lucrări ale unora dintre cei mai mari reprezentanți ai Școlii Ruse: “Dansul acrobaților” din opera „Crăiasa Zăpezii” de Nikolai Rimsky – Korsakov, Concertul pentru flaut și orchestră de Aram Haciaturian, compozitor armean ce a studiat la Moscova, dar și celebra Uvertură solemnă „Anul 1812” a lui P.I.Ceaikovsky. Trei piese pentru orchestra de coarde semnate de Constantin Silvestri, celebrul compozitor, dirijor și pianist român, completează programul de joi.
Artistul italian Antonio Amenduni va interpreta Concertul pentru flaut și orchestră de Haciaturian, sub bagheta maestrului Ovidiu Bălan care revine, în stagiune aniversară, pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.