Concordia II Chiajna – Petrolul Ploiești 0-2 (0-1)

Bogdan Chitic

De trei partide a avut nevoie FC Petrolul pentru a înscrie primul gol din acțiune, în deplasare, în noul sezon al Ligii a III-a. S-a întâmplat vineri după-amiază, la Chiajna, când reușita din finalul meciului, semnată de Dragoș Gheorghe, a pecetluit victoria băieților lui Tavi Grigore, care continuă fără gol primit pe terenuri străine, cu punctaj maxim după șase etape, dar pe poziția secundă a ierarhiei, prin prisma golaverajului, în spatele liderului FCM Alexandria.
Conștienți că orice pas greșit ar putea duce la o ieșire serioasă în decor, în lupta pentru promovare, cu cele două formații teleormănene, din Alexandria și Saelele, mai ales după retragerea celor de la Urban Titu, ploieștenii au forțat atât cât a fost cazul la Chiajna, pentru al șaselea succes consecutiv în campionat. Mai întâi, Arnăutu (10) și-a pus capul la contribuție la centrarea lui Velisar, dar transversala a stat în calea fericirii ploieștenilor, care ar fi putut trece devreme în avantaj. Împotriva unui adversar care nu s-a aproapiat periculos de poarta lui Bolboașa, fiind mai degrabă preocupat să închidă culoarele în propria jumătate, găzarii și-au creat destul de greu șanse de a marca, Ciocâlteu (38) trimițând, cu capul, puțin peste poartă, pe finalul unei prime reprize ce se îndrepta către un rezultat „alb”.
Nu a fost, însă, cazul, deoarece Georgescu a jucat mingea cu mâna, în propriul careu, la un șut al lui Ciocâlteu, iar golgheterul Arnăutu a îndeplinit misiunea de la punctul cu var, ajungând la 4 goluri înscrise, în acest sezon, doar din lovituri de la 11 metri. După pauză, ilfovenii s-au arătat ceva mai prezenți în jumătatea „lupilor”, iar Ciobanu (62) – șut puțin pe lângă colțul lung, și Odobeanu (66) – pătrundere pe banda dreaptă, continuată cu o execuție excelent blocată de Bolboașă, au dat ceva emoții ploieștenilor, care aveau să scape definitiv de griji în ultimele zece minute, nu înainte ca D. Gheorghe (79) să ia la țintă pe goalkeeper-ul gazdelor, după o cursă în flancul stâng.
În cele din urmă, „galben-albaștrii” și-au dublat avantajul în minutul 85, când, la o nesincronizare a apărării ilfovene, N. Popescu a săltat mingea peste portarul Isvoranu, iar același D. Gheorghe a împins mingea în poarta goală, trecându-și în cont prima reușită în campionat pentru Petrolul, din acest sezon. Cu punctaj maxim după șase etape, „lupii” își continuă, așadar, parcursul fără greșeală și așteaptă vizita liderului FCM Alexandria, de la finalul săptămânii viitoare, meci care, foarte probabil, va stabili ordinea la vârf, în pauza de iarnă.Până atunci, însă, băieții lui Tavi Grigore trebuie să treacă și de examenul de la Borcea, din Cupa României, care se va desfășura mâine și la finalul căruia prahovenii țintesc obținerea biletelor pentru 16-imile de finală, fază a competiției în care vor intra și echipele din Liga I.

Stadion: „Concordia”, Chiajna. Spectatori: circa 300.
Au marcat: Arnăutu (45, penalti), D. Gheorghe (85).

Concordia II: Isvoranu – Ciortan, Dobrosalevici, Săftescu, Georgescu – Novacek (cpt) – Răsdan (56 Odobeanu), Ghiță, Radu, Rogoveanu – Ciobanu. Antrenor: Mugur Cornățeanu.
Petrolul: Bolboașă – Catană, Prunescu (cpt), Antoche, Velisar – Chindriș, Olaru (89 Lambru) – Ciocâlteu (72 D. Gheorghe), N. Popescu (86 Frâncu), Șaim – Arnăutu (59 Păun). Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonașe galbene: Dobrosavlevici (38), Săftescu (90)/ Catană (48).
Au arbitrat: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi) – Alexandru Midvichi (Bucureşti) și Răzvan Negoiță (Brăila)
Observatori: Mihail Ghiberdel (Piteşti) și Roxana Cernea (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Sergiu Arnăutu (FC Petrolul Ploiești).