Bogdan Chitic

Cea de-a doua ediție a Campionatului Municipal Ploiești la minibaschet va demara în această săptămână, când sunt programate meciurile primei etape în divizia dedicată jucătorilor cu vârste cuprinse între 10-12 ani. Pe lângă formațiile aparținând cluburilor din oraș, care au luat startul și la sezonul inaugural organizat sub egida Asociației Județene de Baschet Prahova, și care au reprezentat cu succes Ploieștiul în Liga Națională de minibaschet de la Mangalia, în ediția 2017-2018 vor participa și două formații din afara municipiului. Este vorba despre CS Blejoi și CS Tonika Pucioasa (județul Dâmbovița), grupări care și-au anunțat încă din vară intenția de a concura în Campionatul Municipal Ploiești.
Jocurile primei etape în divizia de minibaschet programează următoarele partide:

ABC T-Pack Ploiești – CSȘ 1 Ploiești
Ploiești Basketball 2 – CS Blejoi
Ploiești Basketball 1 – BC Shooters
Lynx Blue – CS Tonika Pucioasa
Lynx Red – Ploiești Basketball 3

Sistemul competițional din acest sezon presupune disputarea meciurilor în format campionat, tur-retur, “fiecare cu fiecare”, prima parte a stagiunii urmând să se încheie în penultima săptămână a anului, iar cea de-a doua să debuteze la finalul lunii ianuarie.

“Perform Baschet” începe în weekend

campionatba 54Programul “PerformBaschet, Un pas înainte”, inițiat și derulat în ultimii ani de Federația Română de Baschet, va continua și în actualul sezon competițional, în acțiuni urmând să fie prezenți sportivi din generațiile 2004-2005, așadar “sub 13 ani” și “sub 14 ani”. Conform programului stabilit de FRB, prima acțiune din acest sezon din cadrul programului de selecție “PerformBaschet, Un pas înainte” urmează să aibă loc în perioada 28-29 octombrie, prin selectarea celor mai valoroși 16 sportivi din fiecare centru regional, pentru continuarea antrenamentelor la finalul fiecărei luni calendaristice.
Pentru acest sezon, antrenorul coordonator al centrului de la Ploiești a fost numit Cosmin Blăgoi (CS Sevlar), care va fi ajutat, la ședințele de pregătire, și de alți tehnicieni de la cluburile din oraș. Reamintim că, la finalul campaniei trecute “PerformBaschet”, Alexandru Gheorghe (CSU Ploiești) – campion național “U14” alături de ACS Dan Dacian București, formație la care a fost împrumutat la începutul acestui an – a fost cooptat la lotul național, în cadrul categoriei sale de vârstă, în perspectiva participării la Jocurile Balcanice, de la București, competiție programată în luna decembrie, la “Arena de Baschet”.