V. Stoica

Zilele acestea, la Ministerul Economiei va fi convocată o întrunire în care se va discuta, concret, despre trecerea Minei Unirea a Salinei Slănic (zona turistică) în administrarea Consiliului Județean Prahova, potrivit declarației președintelui CJ, Bogdan Toader.
Șeful administrației județene a lansat ideea
transferului în subordinea Consiliului Județean a salinei turistice de la Slănic încă de la începutul acestui an, tema fiind reluată în cadrul vizitei recente în județul Prahova a ministrului Economiei, Mihai Fifor.
Tratativele vor trebui să fie duse și în relația directă cu Salrom (companie în care statul român deține 51% din acțiuni), pentru clarificarea modului în care se va realiza accesul turiștilor în Mina Unirea după semnarea trecerii în administrarea CJ Prahova a acestui obiectiv turistic.
Transferul la Consiliul Județean Prahova al salinei turistice de la Slănic ar putea însemna atât revigorarea orașului prahovean, dar și investiții în modernizarea Minei Unirea, rămasă mult în urma unor obiective similare din țară, cum sunt Salina Turda și Salina Praid.