Petre Apostol

După o pauză de mai bine de o lună, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă a programat cea de-a şasea etapă, la Teliu, în judeţul Braşov. A fost prima rundă după etapa specială disputată la Sinaia, care a marcat trecerea în a doua jumătate a campionatului.
Câştigător în precedentele două ediţii ale Trofeului Sinaia, Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V), liderul campionatului, a ratat în acest sezon podiumul în runda prahoveană, clasându-se pe locul al patrulea. A fost un rezultat care i-a permis lui Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII) să recupereze din ecartul acestuia, sosind al doilea şi luând cu şase puncte mai multe decât Andronic, care, totuşi, se menţinea în fruntea ierarhiei, la diferenţă de doar patru puncte.
Revenirea din vacanţă, însă, a fost prielnică lui Andronic, care, deşi s-a situat al doilea în ierarhie, după bulgarul Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), a recuperat cele şase puncte pierdute la Sinaia faţă de Răduţ, refăcând ecartul de zece puncte înaintea acestuia, când mai sunt doar două runde de disputat.
De menţionat că timpii cei mai buni stabiliţi la etapa din Teliu au fost realizaţi de campionul Junior WRC din 2016, Simone Tempestini, prezent cu un bolid Radical SR4, de categorie D/E, dar acesta nu a punctat în clasamentul general.
Următoarea etapă este programată peste două săptămâni, la Câmpulung Muscel, pentru ca runda finală să aibă loc între 14 şi 15 octombrie, la Braşov.