• O ceaşcă de cafea dimineaţa poate fi un adevărat tratament, însă dacă obişnuiţi să consumaţi o cantitate mai mare de cafea ar trebui să ţineţi cont de repercusiunile acestei acţiuni, deoarece cafeaua este responsabilă cu creşterea tensiunii arteriale, potrivit Click.
  • Diabetul zaharat a ajuns să lovească oameni de toate vârstele, iar simptomele bolii sunt subtile. De fapt, o persoană din trei cu această boală nu ştie că are diabet. Setea excesivă este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constantă de a bea apă, gura uscată şi urinarea frecventă sunt semne de îngrijorare, ca şi pierderile sau creşterile inexplicabile în greutate, notează doctorulzilei.ro.
  • Ficatul, singurul organ ce se poate regenera, este implicat în peste 500 de funcţii ale corpului. Zilnic, această uzină care susţine întregul organism asigură energie, combate infecţii, elimă toxine, ajută la coagularea sângelui şi la reglarea hormonilor. Ficatul, la fel ca şi rinichii, are rolul de a filtra toxinele şi substanţele nocive şi a le elimina din sânge. Semne că ficatul „suferă”: stare de slăbiciune, greaţă, stare de confuzie în anumite perioade ale zilei, oboseală cronică, letargie, dureri surde de cap, conform Libertatea pentru femei.
  • Transpiraţia excesivă poate ascunde afecţiuni grave. În general, este normal să transpirăm mai mult decât de obicei atunci când este sezonul cald, când temperatura ambientală este crescută sau când susţinem un efort fizic (sport, activităţi casnice). Hiperhidroza secundară poate semnala o problemă de sănătate mai gravă şi trebuie luată în considerare întotdeauna prima dată. Această condiţie poate apărea secundar următoarelor afecţiuni: cancer (din cauza proceselor metabolice intensificate); tulburări de anxietate, medicaţie antalgică (tratamente pentru durere), potrivit CSID.
  • Pentru că natura ne oferă mereu cele mai preţioase daruri pentru sănătate, există numeroase soluţii naturale pentru o imunitate puternică şi vitalizarea organismului. Echinaceea ne ajută să avem o rezistenţă mai bună la frig şi la simptomele de gripă. Echinaceea joacă un rol important în consolidarea sistemului imunitar. Astfel, va lupta mai bine cu orice virus şi bacterii invadatoare, potrivit Libertatea pentru femei.