Soţul reginei Danemarcei, Margareta a II-a, prinţul consort Henrik, refuză să fie îngropat împreună cu aceasta, a anunţat Curtea Regală, potrivit AFP. Frustrat că a fost tot timpul menţinut în planul doi, prinţul, în vârstă de 83 de ani, a decis că nu vrea să împartă mormântul cu suverana, care este „de acord” cu această decizie, a declarat pentru cotidianul BT şeful pentru comunicare al Palatului Regal, Lene Balleby. Decizia prinţului este justificată de faptul că, neobţinând titlul şi funcţia pe care o dorea, nu este egalul soţiei sale în viaţă şi nu poate fi, prin urmare, nici în moarte, a explicat Balleby. Prinţul consort nu şi-a ascuns nemulţumirea că nu a obţinut titlul de rege iar această nemulţumire a crescut în ultimii ani, a adăugat aceasta.
În ciuda refuzului de a fi îngropat împreună cu soţia sa în necropola regală din catedrala Roskilde, aşa cum prevede tradiţia, prinţul, de origine franceză, va fi îngropat însă în Danemarca. „Iubeşte Danemarca şi a muncit pentru Danemarca peste 50 de ani. Prinţul va fi prin urmare îngropat în Danemarca”.
Născut Henri de Laborde de Monpezat, prinţul şi-a întâlnit viitoarea soţie în 1965 pe când lucra la ambasada Franţei din Londra. După căsătorie, personalitatea sa impulsivă nu a cucerit niciodată inimile danezilor.