Marcel Marin, Bogdan Chitic

Portarul prahovean originar din Albești, Adrian Gabriel Crețu (21 ani), fost goalkeeper la Rapid București – pentru care a evoluat la grupele de juniori, CS Berceni, Gloria Cornești sau Tineretul Berceni, a reușit, de curând, o performanță cel puțin …exotică. Acesta și-a trecut în palmares Cupa statului Alaska, faza regională, alături de echipa la care este legitimat, Warriors FC, după un parcurs impecabil în “Summer Eleven’s League”.portar 94 b
În meciurile care au decis practic câștigătoarea întrecerii regionale, Adrian Crețu a avut evoluții excelente între buturile “războinicilor”, care au trecut în semifinale de Fairbanks Rush, 1-1 după 120 de minute și 4-2 la penaltiuri – cu două parade ale portarului prahovean la “loterie”, și 3-0, în finală, de Vanuatu Rising!
portar 94 c“Sunt fericit pentru acest trofeu, chiar dacă are un caracter amator, la nivelul statului Alaska. Sper să urc profesional din punct de vedere fotbalistic și să apăr la un nivel mai înalt pe viitor. Această cupă o dedic lui Andrei Anghele, fostul meu coleg și căpitan al formației Tineretul Berceni, cel mai bun prieten care, de curând, a învins cu mult curaj o boală cumplită, dar și întregului colectiv al echipei din Superliga B Prahova. Pentru mine această cupă este încă o dovadă că fotbalul te răsplăteşte când munceşti şi când îl respecţi! Sunt foarte fericit că am reuşit să îmi etalez experienţa acumulată de-a lungul anilor pe un tărâm atât de îndepărtat! Băieţii de aici m-au primit foarte bine, mi-au oferit încredere şi asta ne-a ajutat să câştigăm acest trofeu”, ne-a declarat Adrian Gabriel Crețu, primul fotbalist român din Alaska.