Când se va interveni în zona pârâului Dâmbu?

“Există un pericol permanent pentru locuitorii de pe strada Poieniţei din Ploieşti, având în vedere faptul că autorităţile nu acordă atenţie acestei zone. Zona nu este întreţinută, albia pârâului Dâmbu nu este curăţată, iar în perioadele cu ploi abundente, debitul pârâului este obturat de vegetaţia din albie. Această situaţie se repetă an de an din cauza faptului că albia pârâului Dâmbu nu este şi nu a fost curaţată şi decolmatată, iar nivelul depunerilor pe albie creşte permanent. Autorităţile locale pasează rezolvarea acestei probleme între municipalitate, judeţ şi Ministerul Mediului, situaţia fiind valabilă şi în zona podului de pe strada Dragalina”.
Rodica B., Ploieşti
*  *  *
În legătură cu problemele semnalate, ne-am adresat Primăriei Ploieşti. Drept pentru care, vă redăm răspunsul primit: “În prezent se află în derulare Programul de curăţenie pe cartiere în municipiul Ploieşti, program în care este inclusă spre salubrizare (cosit, degajarea terenului de corpuri străine, tuns vegetaţie) şi zona străzii General Ion Dragalina, inclusiv malurile pârâului Dâmbu”.
De asemenea, aşa cum v-am informat într-o ediţie recentă a ziarului Prahova, în ultima şedinţă a Guvernului, printre deciziile adoptate a fost şi una care vizează strict judeţul Prahova. Este vorba despre hotărârea privind aprobarea obiectivului de investiţii ,,Lucrări de atenuare a viiturilor pe pârâul Dâmbu, amonte de municipiul Ploiești, în județul Prahova”. Proiectul va consta în realizarea unor lucrări hidrotehnice noi în bazinul hidrografic Ialomița-Prahova, pe pârâul Dâmbu, în amonte de Ploiești, pe segmentul localităților Băicoi, Cocorăștii Mislii, Păulești, amenajări care vor diminua semnificativ pagubele provocate de viituri în municipiul Ploiești.


Dragi cititori, acest spaţiu de pagină vă aparţine. Aici îşi vor găsi loc punctele
dumneavoastră de vedere în legătură cu ceea ce vă frământă, vă nemulţumeşte,
vă îngrijorează, aţi dori schimbat sau credeţi că merită apreciat.