• Hepatita A este o afecţiune acută a ficatului, produsă de infecţia cu virusul cu acelaşi nume. Până la 90% din populaţie a trecut printr-un episod de hepatită A (asimptomatic), uneori fără să ştie că a avut infecţia în organism. Acest virus prezintă un grad înalt de contagiozitate şi rezistenţă. Infectarea se realizează fie prin transmitere directă de la o persoană infectată, pe cale fecal-orala, fie indirect, prin ingerarea de alimente sau lichide contaminate. De asemenea, vă puteţi infecta dacă mâncaţi peşti din ape contaminate cu virusul hepatitic A. Infecţia cu virusul hepatitic A este imediat urmată, în mod obişnuit, de apariţia icterului, scrie doctorulzilei.ro.
  • Căderea părului poate avea un impact major asupra fiecăruia dintre noi. Alopecia este afecţiunea care ne poate schimba radical viaţa şi ale cărei semne încep să se vadă încă din adolescenţă. Alopecia androgenetică poate afecta atât bărbaţii, cât şi femeile. 50% dintre bărbaţi o întâlnesc până la vârsta de 50 de ani, în timp de 40% dintre femei suferă din cauza ei până la vârsta de 70 ani. Deşi este o condiţie fiziologică, această afecţiune are un profund impact psihosocial, pacienţii făcând toate eforturile pentru a-şi păstra cât mai mult timp podoaba capilară, notează CSID.
  • Renunţarea la fumat este una dintre măsurile cele mai accesibile pentru asigurarea unei sarcini sănătoase. Totuşi, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ 13% dintre femei fumează în ultimele trei luni de sarcină. Fumatul în sarcină, în orice moment, poate duce la implicaţii serioase pe tot parcursul vieţii pentru copilul dumneavoastră. Fumatul creşte riscul de: reducerea greutăţii la naştere; naştere prematură (înainte de 37 de săptămâni); avort; deces intrauterin fetal; defecte congenitale; probleme respiratorii, conform Libertatea pentru femei.