F .T.

Nume grele, din structurile Ministerului Afacerilor Interne, și-au anunțat astăzi prezența la Câmpina și la Boldești, pentru a onora ceremonia de absolvire ale elevilor – polițiști de la Câmpina și pe cea a pompierilor militari de la Boldești Scăeni.
Astfel, după cum ne-a precizat comisarul șef Beatrice Melincianu, purtător de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, la Câmpina și-au anunțat prezența ministrul de Interne – Carmen Dan – și șeful Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, alături de alte oficilalități județene și locale. Firește, nu în ultimul rând, vor fi prezenți pentru a-și vedea fii, soții/soțiile, logodnicii/logodnicele membri ai familiilor, purtând uniforme de paradă, și defilând în fața asistenței având întipărit în memorie, după doi ani de cursuri, sloganul “Administrație pentru toți, siguranță pentru fiecare”. Concret, astăzi, la Câmpina urmează să rostească “Jur să apăr patria chiar cu prețul vieții”, 481 de absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție (173 de fete și 308 băieți), promoția iulie 2017.
De asemenea, “vor jura cu mâna pe drapel” să intre-n foc sau să caute supraviețuitorii din mediile ostile vieții (cum este jargonul salvatorilor de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență), cei 183 de absolvenți ai Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu din Boldești Scăeni. Aici și-a anunțat participarea la ceremonie secertarul de stat Raed Arafat.