AS Dentaş Tărtăşeşti – Petrolul Ploieşti 0-3 (0-0)

Marian Dima, Marcel Marin
Foto: Răzvan Păsărică – www.rpressport.ro

Stadion: “Comunal” – Răcari. Spectatori: circa 3000. Marcatori: Cl. Tudor (47), Prunescu (69), N. Popescu (86).
Dentaş: Curiman (cpt) – Micu (77, Manea), M. Sandu, Stoian, D. Tudor – Costea (52 Fl. Sandu), Penescu (75 Ana), Dobre, Badea – Zaharia (63 Mustafa), Leţu. Antrenor: Marius Stănică.
FC Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Tudor (cpt), Chiriţă (90 Niţescu) – Popescu, Păun (74 R. Alecsandru), Dr. Gheorghe (82 Jipa) – Stănescu (77 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonaşe galbene: Leţu (29), Dobre (51), Stoian (54 şi 59), M. Sandu (66)/Păun (73).
Cartonaş roşu: Stoian (59).
Au arbitrat: Ionuţ Coza (Cernica) – Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Ionuţ Babadac (Alexandria).
Observatori: Sorin Cojocaru (Bucureşti) şi Corneliu Fecioru (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Claudiu Tudor.

8-a1Barajul pentru promovarea în Liga a III-a poate fi considerat, deja, o „ecuaţie rezolvată” pentru Petrolul, care s-a impus cu 3-0 în manşa tur şi aşteaptă partea a doua a duelului cu campioana Dâmboviţei – Dentaş Tărtăşeşti, doar pentru a „completa spectacolul”.
A fost suficientă o repriză ca meciul de sâmbătă să dea echipa care va urca un eşalon, gazdele reuşind să reziste doar primele 45 de minute, fără gol primit, cedând apoi, după pauză, la scor de neprezentare, după un meci în care echipa superioară – la toate capitolele, a fost cea prahoveană!
8-a2Jocul a început şi a curs într-o singură direcţie, încă din min. 2, Claudiu Tudor, „omul meciului”, la Răcari, centrând perfect pentru reluarea cu capul a lui Dr. Gheorghe, mingea fiind scoasă de Curiman – portarul gazdelor arătând că are „CV”, în mai multe rânduri.
Asediul la poarta gazdelor a continuat cu lovitura de cap a lui Păun, scoasă cu greu de lângă bară, acelaşi fost atacant de Liga I irosind nepermis o ocazie imensă în min. 43, când a scăpat spre poartă dar a şutat în bară, din poziţie foarte bună.
După pauză s-a „schimbat macazul”, şutul fabulos prins de Claudiu Tudor – de la 30 de metri, uşor lateral stânga, în diagonală, la vinclu, (0-1, min. 47), descătuşând elevii lui Tavi Grigore. A venit şi eliminarea lui Stoian din tabăra gazdelor, pentru două faulturi făcute în doar câteva minute, şi, de aici, pe teren chiar că nu a mai existat decât o singură echipă, Prunescu făcând 2-0 pentru „lupi” în min. 69, apoi după o ocazie clară a gazdelor, irosită de Badea (şut prins în doi timpi de către Marinică), Nini Popescu şi-a încununat şi el evoluţia foarte bună cu golul de 3-0, în min. 86, declanşând încă o sărbătoare galben-albastră în tribune.
Experienţa la „amatori” a trecut frumos, cu succes!

Spectacol garantat în retur!

8-a3Fanii petrolişti au luat cu asalt comuna Răcari şi, chiar dacă după orele prânzului a plouat torenţial, la ora meciului vremea a fost una ideală pentru jucători şi fanii care au „invadat” Dâmboviţa, cei de la Tărtăşeşti făcând eforturi pentru a trece cu bine… testul organizatoric.
Chiar dacă gazdele au asigurat un sector de tribună – tribuna cu mai multe locuri – ploieştenilor, totuşi, „lupii” au fost nevoiţi să stea şi pe lângă gard, prin parcul din imediata apropiere a stadionului – fiecare pe unde a prins un colţişor de unde să poată vedea partida!
Una în care comportamentul spectatorilor ploieşteni a fost exemplar, o singură torţă fiind aprinsă în sectorul galben-albastru. Mult mai „năbădăioşi” s-au dovedit a fi fanii echipei din Tărtăşeşti, care au aruncat cu brichete şi sticle pe teren, în partea a doua, unul dintre obiecte trecând de puţin pe lângă arbitrul asistent. După apelurile la calm ale organizatorilor, meciul s-a terminat frumos, cu frenezia ploieştenilor şi fără incidente între cele două tabere.
8-a4De amintit că Poliţia a fost nevoită să închidă câteva străzi, cele câteva sute de maşini venite de la Ploieşti blocând drumurile, efectiv, afluenţa de public făcându-i pe şefii echipei gazdă să amenajeze o „tribună oficială” – de fapt scaune, în spatele uneia dintre porţi! Acolo au luat loc cei peste 30-40 de spectatori „VIP”, printre care şi fostele glorii petroliste – fraţii Dridea, sponsorul Jorj Mihailovici şi reprezentanţii de la Veolia, dar şi invitaţi ai clubului gazdă – precum fostul antrenor rapidist Marian Rada sau cel care a pus oraşul Titu pe „harta fotbalului” – fostul edil, Ion Dinu, existând părerea de rău că acest meci nu a fost programat pe o arenă mai încăpătoare, chiar la Titu.
Pentru returul de la finele acestei săptămâni (programat sâmbătă, 24 iunie, de la orele 20,00), de pe arena „Ilie Oană”, deja, biletele s-au vândut „ca pâinea caldă”, vinerea trecută trecându-se de 1000 de tichete achizionate de către fani, galeria „lupilor” pregătind o coregrafie impresionantă, cu „temă”: Scutul galben-albastru.