Polițiștii din direcțiile rutiere din țară au derulat, ieri, o acțiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, dar și pentru sancționarea celor care nu respectă legislația în vigoare.
Conform unui comunicat al Poliției Române, în urma acestor acțiuni au fost aplicate peste 3.000 de sancțiuni contravenționale pietonilor.
În documentul de presă al poliției se mai menționează faptul că raziile au vizat atât mediul rural – pentru depistarea pietonilor care se deplasează neregulamentar pe drumurile publice, cât și mediul urban – pentru prevenirea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.
Din totalul celor 3.000 de sancțiuni contravenționale amintite, majoritatea acestora –
peste 2.600 – au fost pentru traversarea neregulamentară a drumului public, restul fiind aplicate ca urmare a deplasării necorespunzătoare pe partea carosabilă.
Totodată, Poliția Română mai specifică faptul că sancțiunile cele mai multe (peste 2.300) au fost date în mediul urban, iar celelalte – în orașe.
Raziile au avut loc și în contextul în care abaterile pietonilor reprezintă – alături de viteza excesivă și abaterile bicicliștilor – una dintre principalele cauze ale accidentelor de pe șosele.