A. M.

Liceenii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani pot candida pentru un loc la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită „Camp Kennedy”. Evenimentul care va avea loc la București în perioada 8-14 august este organizat de Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education. Programul va oferi liceenilor din România oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin. Totodată, Camp Kennedy îşi propune să îl omagieze, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea sa, pe președintele american John F. Kennedy şi să încurajeze tinerii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinți din istoria Statelor Unite ale Americii. Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților, au anunțat organizatorii. În cadrul școlii de vară vor fi organizate activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri, sesiuni de informare, vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. Participarea în cadrul primei ediţii a acestui program în România este gratuită, iar cei 25 de participanți ce urmează a fi selectați vor avea asigurate integral facilităţile de cazare, transport, materiale și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu.
La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi mentorați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin. Proiectele cu cel mai mare impact și cele mai creative vor fi premiate. Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; sunt, la momentul înscrierii, elevi de liceu în licee de orice profil, din mediul rural și urban; au minimum 16 ani și maximum 18 ani împliniți în momentul începerii programului (8 august 2017); au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză; sunt creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune; demonstrează interes față de tematica programului; sunt dispuși să organizeze minimum un proiect civic local, în perioada 15 august –
15 octombrie 2017. Cei interesați pot aplica online până pe data de 20 iunie completând aplicația disponibilă aici: https://americancouncils.ro/programe/camp-kennedy/apply-here/. Ulterior evaluării aplicațiilor online, pentru un număr limitat de candidați organizatorii vor adresa invitații pentru susținerea unui interviu online, în limba engleză.