F.T.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, polițiștii prahoveni au derulat, în cursul zilei de ieri, mai multe controale în zona piețelor din județ, fiind vizați atât comercianții de la Halele Centrale, cât și cei din Piața 1 Decembrie sau Zona Mihai Bravu din Ploiești, nefiind ocolite nici piețele din Puchenii Mari și Cocorăștii Colț.
La Halele Centrale au fost controlate opt societăți comerciale și 16 persoane fizice autorizate, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.600 de lei. Totodată, au confiscat bunuri în valoare de 622 de lei.
În ceea ce privește Piețele 1 Decembrie și din Mihai Bravu, acolo au fost date 15 amenzi , care au însumat 3.770 de lei.
De la Cocorăştii Colț, au fost confiscate și distruse 11 kilograme de pește având termenul de valabilitate expirat, precum și zeci de kilograme de legume și fructe stricate, în valoare de peste 600 de lei.
În ceea ce privește comuna Puchenii Mari, comercianților din zonă le-au fost date 11 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2.180 de lei, fiindu-le de asemenea ridicate, în vederea distrugerii, diverse alimente – fursecuri, ciocolată, bere, iaurt etc – cu termen de valabilitate expirat.