Petre Apostol

La Mizil, s-a desfăşurat unul dintre turneele din faza semifinală a Campionatului Naţional de Handbal pentru juniori IV. Au fost prezente şapte echipe, după ce AMC Dinamo Bucureşti s-a retras, dintre formaţiile participante trei fiind din Prahova: CSO Mizil, ACS Olimpic Mizil, CSM Ploieşti.
Dintre acestea, doar două au reuşit să avanseze la turneul final, ACS Olimpic Mizil şi CSM Ploieşti. De remarcat că, deşi au organizări diferite, clubul din Mizil fiind privat, iar cel din Ploieşti – al municipalităţii, ambele echipe au participat la turneul semifinal cu banii părinţilor şi ai unor persoane aflate alături de copiii prahoveni.calificati 9 B 117
Echipa de la ACS Olimpic Mizil, pregătită de antrenorii Costel Teleru, Ionuţ Tiţa şi Cornel Rusoiu, a reuşit chiar să câştige grupa preliminară de la turneul semifinal, câştigând toate meciurile disputate, însă a pierdut marea finală, cu CSM Bucureşti.
De partea cealaltă, CSM Ploieşti, echipă antrenată de Gheorghe Puia şi Ramona Ştefan, şi-a adjudecat locul secund, după ce a pierdut meciul pentru întâietate în grupa preliminară cu ACS Olimpic Mizil. Dar, echipa ploieşteană s-a revanşat în finala mică, învingând pe Top Arena Topoloveni.
Indiferent de rezultatele din finale, toate cele patru echipe prezente îşi adjudecaseră, deja, calificarea la turneul final, unde vor concura cele mai bune 16 formaţii din ţară.
Pentru echipele prahovene calificate, însă, participarea stă sub semnul incertitudinii.
Clasat pe locul al doilea la turneul de la Mizil, clubul din localitate, ACS Olimpic, care a organizat întrecerea, a realizat chiar un apel către cei dornici să ajute munca depusă de un an de aceşti copii, pentru nu absenta de la deznodământul campionatului. „Prin muncă, seriozitate şi colegialitate, copiii de juniori 4 din cadrul clubului au intrat în elita handbalului juvenil, reuşind să se califice la turneul final. Părinţii lor i-au susţinut întotdeauna, turneul semifinal fiind organizat la Mizil, din fondurile exclusive ale acestora, ceea ce a condus la maximizarea cheltuielilor! Pentru a li se încununa munca de atâta timp, aceşti copii au nevoie de sprijin de orice fel, oricât de mic. Şi cum oamenii cu inima mare ştiu că puţin cu puţin se va face mult, apelăm la cei care iubesc sportul şi performanţa să ne sprijine cu un ajutor de orice fel! Mândri că suntem mizileni”, se arată într-un comunicat remis de clubul din Mizil.
Nici situaţia clubului ploieştean nu este mai fericită, după ce municipalitatea nu mai oferă bani pentru participarea la competiţii. Astfel, şi elevii antrenorilor Gheorghe Puia şi Ramona Ştefan au participat tot pe banii părinţilor la turneul de la Mizil şi speră ca turneul final să fie programat într-un loc cât mai aproape de Ploieşti şi cât mai convenabil ca preţ pentru cazare, pentru a nu creşte costurile de participare.
Turneul final urmează să se desfăşoare în perioada 8-11 iunie, locul de disputare nefiind încă stabilit.
Rezultatele turneului de la Mizil:
Grupa A: CS Baloteşti – ACS Olimpic Mizil 6-21, CSM Ploieşti – CS Baloteşti 27-14, CSM Ploieşti – ACS Olimpic Mizil 14-20
Clasament: 1. ACS Olimpic Mizil 4p, 2. CSM Ploieşti 2p, 3. CS Baloteşti 0p.
Grupa B: CSM Bucureşti – CSO Mizil 20-9, Top Arena Topoloveni – CSA Steaua Bucureşti 25-20, CSM Bucureşti – Top Arena Topoloveni 25-15, CSA Steaua Bucureşti – CSO Mizil 11-21, CSM Bucureşti – CSA Steaua Bucureşti 31-12, Top Arena Topoloveni – CSO Mizil 22-18
Clasament: 1. CSM Bucureşti 6p, 2. Top Arena Topoloveni 4p, 3. CSO Mizil 2p, 4. CSA Steaua Bucureşti 0p.
Finala pentru locul 1: CSM Bucureşti – ACS Olimpic Mizil 27-9
Finala pentru locul 3: CSM Ploieşti – Top Arena Topoloveni 22-19