F. T.

În contextul în care, astăzi, în toată țara, sunt programate manifestări publice dedicate Zilei Eroilor, Poliția Română a luat măsuri speciale pentru siguranța celor care participă la astfel de acțiuni, precum și pentru fluidizarea traficului în zonele de desfășurare a ceremoniilor.
Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne, “la data de 25 mai sunt preconizate a se desfăşura ceremoniale militare și religioase în 195 de locuri în care se află cimitire și opere comemorative de război, în țară și în municipiul Bucureşti, la care se estimează că vor participa peste 45.000 de persoane. Pentru siguranța celor care participă la manifestările publice și pentru fluidizarea traficului în zonele de desfășurare a ceremoniilor, 1.002 polițiști vor acționa în stradă. Dintre aceștia, 597 de polițiști vor fi de la ordine publică, 245 de la rutieră, 106 de la investigații criminale şi 54 din cadrul altor structuri de poliţie”.
Poliția română mai recomandă, de asemenea, șoferilor care tranzitează zonele de desfășurare a manifestărilor publice să ruleze cu prudență și să respecte indicațiile polițiștilor din trafic.