Petre Apostol

Reprezentativa României de rugby U18 a jucat, marţi seară, în semifinalele competiţiei continentale U18 Men’s Trophy, organizată de Rugby Europe, al doilea eşalon valoric european la această categorie de vârstă. La competiţia care are loc în Franţa, în lotul tricolor a fost selecţionat şi un jucător ploieştean, component al Centrului Naţional de Excelenţă de la Cornu, anume Adrian George Pavel.
Stejăreii au câştigat clar meciul din sferturile de finală, disputat săptămâna trecută, cu Cehia, scor 39-8, iar în semifinale s-au confruntat cu reprezentativa Rusiei, la Douarnenez, care trecuse de Ucraina, scor 62-3.
Echipa României a punctat prima, marcând un eseu prin Cătălin Munteanu, transformat de Luca Nichitean, dar Rusia a egalat rapid, în minutul 8, scorul fiind 7-7. Echilibrul s-a rupt în favoarea Rusiei în minutul 20, când tricolorii au rămas cu un jucător mai puţin pe teren, după ce Gabriel Costea a primit cartonaş galben. Adversarii stejăreilor au profitat de superioritatea numerică, preluând conducerea printr-un eseu, după care s-au desprins la 19-7 până la pauză, printr-o altă încercare transformată de această dată.
În partea secundă a jocului, tot Rusia a punctat, marcând un eseu în minutul 52, rămas netransformat. Reprezentativa României a încercat să revină pe final, reuşind un eseu, prin Dragoş Ser, transformat de Luca Nichitean, iar diferenţa a scăzut la zece puncte. Stejăreii, însă, nu au putut forţa răsturnarea scorului, ia în ultimele momente ale meciului Rusia a mai punctat o dată, printr-o lovitură de pedeapsă, stabilind scorul final la 27-14.
Rusia, astfel, s-a calificat în finala mare, unde va întâlni Olanda, în vreme ce România se va lupta pentru medaliile de bronz, cu Germania, meciurile urmând să aibă loc mâine.