F. T.

Ieri dimineață, la ora 3.41, Garda de Intervenție Băicoi a fost alertată, prin Numărul Unic de Urgență “112”, despre izbucnirea unui incendiu la un atelier de croitorie din oraș.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, la “locul indicat de apelant s-au deplasat cu operativitate 16 pompieri militari, care au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta la clădirea de birouri și la sala de mese, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați”.
În legătură cu incendiul, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, a precizat că operaţiunea de stingere a fost finalizată ieri dimineață, în jurul orei 5.30, echipajele de pompieri reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga hală.
Din datele preliminare ale pompierilor prahoveni a reieșit că incendiul de la croitoria respectivă a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, respectiv un frigider lăsat sub tensiune. Au ars o parte dintre birourile din incinta halei,
mobilier, echipamente electrice și electronice. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești.
Un alt eveniment la care a fost solicitat personalul de la ISU Prahova a avut loc duminică, 23 aprilie, în jurul orei 14, când un cetățean din Gherghița a anunțat că a găsit o grenadă neexplodată. Un echipaj pirotehnic s-a deplasat la fața locului și, în afară de ridicarea grenadei, în vederea detonării în poligon, specialiștii de la ISU au “periat” zona pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, pentru a se asigura că nu există și altă muniție neexplodată.