Petre Apostol

La Botoşani a avut loc, de curând, etapa finală a Campionatelor Naţionale de Atletism, la proba de cros, pentru categoriile juniori 2, 3 şi copii 1, 2, 3. În cadrul competiţiei la care au participat 545 de atleţi de la 80 de cluburi din ţară s-au remarcat sportivi atât de la CS Telecom Slănic, cât şi de la CSŞ Ploieşti.
Reprezentanţii clubului din Slănic, pregătiţi de antrenorul Gheorghe Muşat, au avut evoluţii extraordinare, aducând patru titluri naţionale grupării prahovene.
La copii 1, Mihăiţă Rusu şi-a adjudecat medalia de aur, concurs la care au participat 50 de sportivi care s-au întrecut pe distanţa de 2 kilometri.
La copii 2, la care cei 65 de sportivi prezenţi la start au alergat pe distanţa de 1,5 kilometri, câştig de cauză a avut Dragoş Negoiţă, atletul din Slănic obţinând, astfel, titlul naţional.
De asemenea, pe podium la această categorie a mai urcat un alt reprezentant al clubului prahovean, Nicolae Balint, situat pe locul al treilea.
În plus, la copii 2, în concursul pe echipe, CS Telecom Slănic a obţinut medaliile de aur, în afară de cei doi medaliaţi la individual mai punctând Alexandru Ciontoiu-Schiau, situat pe locul al cincilea, şi Andrei Mihai, sosit pe locul 24.
Clubul condus de antrenorul Gheorghe Muşat a mai cucerit o medalie de aur în concursul băieţilor la categoria copii 3, la care au participat 32 de sportivi, pe distanţa de 1,2 kilometri, învingător fiind Albert Georgescu.

Echipa de la CSŞ Ploieşti, medaliată cu argint

Pe podiumul de premiere la campionatul desfăşurat la Botoşani au mai urcat şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti.
Elevii pregătiţi de profesorii Florin Andrei şi Maria Andrei au participat la competiţie mai mult ca o recompensă pentru titlul naţional obţinut la Campionatele Naţionale în sală, la copii 1.
Deşi nu sunt specializaţi la cros, atleţii clubului ploieştean au reuşit să devanseze echipe titrate la această probă din atletism, Alexandru Blănaru, Ruben Chivi, Teodor Marin şi David Echimescu (rezervă Gabriel Oprescu) adjudecându-şi medaliile de argint la categoria copii 1.
În plus, Alexandru Blănaru, cel mai bine clasat dintre sportivii ploieşteni, a fost aproape de medalii la individual, situându-se pe locul al patrulea.