AS Tufeni Băicoi – Petrolul Ploieşti,

astăzi, ora 17:00

Bogdan Chitic

Meciul din această după-amiază, de pe Stadionul „Ilie Oană”, propune o premieră pentru formaţia petrolistă, care, în urma închirierii arenei de către Costin Ene – omul de afaceri care a preluat, de curând, Tufeniul, va avea statut de „oaspete”. Aceasta, însă, doar în desfăşurătorul etapei şi pe tabela de marcaj, întrucât, în tribune, susţinătorii Petrolului vor fi la ei acasă, într-un joc cu o formaţie băicoiană ce are în componenţă mai mulţi fotbalişti tineri proveniţi de la Şcoala de Fotbal „Daniel Chiriţă”.
În plus, cunoscut drept un împătimit al fotbalului şi un om „cu dare de mână”, Ene – cel care se va afla, foarte probabil, în garnitura de start a băicoienilor – va oferi încasările partidei celor de la Petrolul, conform unei înţelegeri parafate cu oficialii găzarilor. Şi cum toate aceste „mişcări de trupe” prezentate mai sus nu ar fi îndeajuns, „veteranul” Petrolului, Daniel Chiriţă, a decis să nu evolueze împotriva jucătorilor de la şcoala de fotbal pe care o finanţează, o parte dintre ei trecuţi, în iarnă, în tabăra Tufeniului. Aşadar, un meci care, la prima vedere, nu ar trebui să le dea prea multe emoţii băieţilor lui Tavi Grigore, capătă premisele unui veritabil spectacol fotbalistic prin prisma celor prezentate mai sus, o vreme însorită, la ora jocului, putând conduce la depăşirea recordului de audienţă – 5.500 de spectatori, din urmă cu o săptămână, de la partida cu CS Păuleşti.

Se amână debutul lui Roland Stănescu?!

Sosit în iarnă pe „Ilie Oană”, de la CS Baloteşti, atacantul Roland Stănescu (26 ani) se pare că va fi nevoit să mai aştepte momentul debutului în tricoul „galben-albastru”. Stănescu a ajuns la Ploieşti într-o perioadă în care nu era complet refăcut după o ruptură musculară şi, deşi a evoluat o repriză în meciul amical cu Tineretul Berceni, antrenorul Octavian Grigore nu l-a introdus nici măcar un minut pe teren în partidele cu Rapid Mizil şi CS Păuleşti, semn că nu doreşte să rişte o recidivă în acest sens.

Cadou de „Ziua femeii” – Bianca Giuran, la centru!

8-bPartida de astăzi, dintre AS Tufeni Băicoi şi Petrolul Ploieşti, va avea parte, la centru, de o prezenţă feminină. Bianca Giuran (21 ani), originară din Constanţa, fiica unui fost asistent de Liga I, Iulian Giuran, va împărţi dreptatea pe „Ilie Oană”, aceasta urmând să fie ajutată, la cele două tuşe, de Sebastian Păduraru (Gura Humorului, județul Suceava) și Gabriel Miron Enache (Ploieşti).
„Afinitatea” Comisiei Județene de Arbitri „Emil Vlaiculescu” pentru domnişoare, mergând în mod cert pe aceeaşi linie, a „Zilei femeii”, va fi mult mai uşor de observat la Blejoi, la partida dintre liderul Ligii A Prahova, şi „lanterna” Unirea Cocorăştii Colţ, ce va fi condusă de o brigadă formată din Cristina Părăluță (Pucheni, județul Dâmbovița), Diana Bianca Florea (Ploiești) și Mădălina Crăciun (Brazi).