Petre Apostol

Pe pârtia de la Innsbruck-Igls, din Austria, a avut loc cea de-a şaptea etapă din cadrul Cupei Mondiale la Bob, rundă în care echipajele participante au putut să realizeze ultimele pregătiri înainte de prezenţa la Campionatele Mondiale, programate săptămâna viitoare, la Königssee, în Germania.
La întrecerea de la Igls la bob feminin, România a fost reprezentată de două echipaje de la CSO Sinaia-CSSI Mamaia, pregătite de antrenorul Paul Neagu. Dintre acestea, echipajul pilotat de Andreea Grecu s-a situat cel mai bine, alături de Erika Halai ocupând locul 13. Cele două reprezentante tricolore au încheiat cele două manşe ale competiţiei cu timpul total de 1:47.70 minute (53.81 secunde/53.89 secunde), înregistrând o întârziere de 1.56 de secunde faţă de câştigătoare, americancele Elana Meyers Taylor şi Lolo Jones.
Podiumul a fost completat de Canada, prin Kaillie Humphries şi Melissa Lotholz (+0.25 sec.), respectiv echipajul al doilea al Statelor Unite ale Americii, în componenţa Jamie Greubel Poser şi Aja Evans (+0.39 sec.).
Andreea Grecu a reuşit, astfel, să o depăşească pe colega sa Maria Constantin, mai bine clasată în ierarhia mondială a piloţilor, care, alături de Olivia Vild, a încheiat etapa de la Igls pe locul 20. Constantin şi Vild au sosit cu timpul total de 1:48.41 minute (54.18 sec./54.23 sec.), având o întârziere de 2.27 secunde faţă de primul echipaj clasat.
De remarcat faptul că toate cele patru sportive au alcătuit un echipaj în concursul de bob – patru persoane, întrecere la care până în urmă cu două sezoane nu participau decât băieţi. Cu Maria Constantin pilot, echipajul tricolor a încheiat pe locul 31 proba respectivă, cu timpul de 53.64 secunde în prima manşă.
Constantin/Halai/Vild/Grecu au reprezentat al treilea echipaj complet feminin din cadrul competiţiei, din trei participante. Iar, ca timp, sportivele române s-au situat la doar 66 de sutimi de secundă de echipajul pilotat de dubla campioană olimpică şi mondială Kaillie Humphries, din Canada, şi la 41 de sutimi de celălalt echipaj canadian, pilotat de Alysia Rissling.
În plus, bobul condus de Maria Constantin a fost la doar 1.64 secunde de celălalt al reprezentativei României, complet masculin, pilotat de Dorin Grigore, care a încheiat competiţia pe locul 26.
În clasamentul piloţilor din Cupa Mondială la feminin, Maria Constantin ocupă locul 12, cu 684 de puncte, după cea mai slabă clasare din acest sezon, rămânând, însă, a doua junioară din ierarhie, fiind devansată, la acest capitol, doar de britanica Mica McNeill, care are 712 puncte.
Andreea Grecu, în schimb, se află pe locul 17 în clasament, cu 448 de puncte, dar cu mai puţine prezenţe în competiţie, fiind, totodată, a şasea junioară din ierarhie.
După această etapă, atenţia se îndreaptă spre Campionatele Mondiale, care vor avea loc săptămâna viitoare, reprezentând un reper important, mai ales că a mai rămas doar un an până la ediţia viitoare a Jocurilor Olimpice.