F. T.

Ieri, la Sala “Europa” a Palatului Administrativ din Ploiești s-a desfășurat o întâlnire cu primarii și directorii unităților de învățământ din județ, având ca temă modul de obținere a avizării/autorizării în ceea ce privește securitatea în caz de incendiu. Au fost prezenţi primarii din 38 de localităţi în care funcţionează 62 de clădiri, ce aparţin unor instituţii de învăţământ (şcoli, grădiniţe) care nu au aviz şi autorizaţie privind securitatea la incendiu.
Specialiştii ISU au prezentat modul de întocmire a documentaţiilor, termenul limită, potrivit legii, până la care clădirile şcolilor trebuie să primească aviz fiind 30 iunie 2017.
La eveniment au participat reprezentanți ai conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuzino” Prahova, precum și oficialități locale – prefectul Mădălina Lupea, președintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, aceștia din urmă manifestându-și deschiderea și sprijinul în vederea asigurării resurselor materiale necesare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu.
În acest context, ISU Prahova a ţinut să menționeze, prin intermediul unui comunicat: “Pentru solicitarea/obținerea autorizației de securitate la incendiu s-a eliminat obligativitatea întocmirii raportului de expertiză tehnică în ceea ce privește securitatea la incendiu, pentru construcțiile și amenajările care funcționează fără acest act administrativ. De asemenea, termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu – cu condiția îndeplinirii cerințelor de securitate, astfel încât să nu se pună în pericol viața utilizatorilor și a ocupanților clădirii – a fost prelungit până la data de 30 iunie 2017”.