Programul “Primul Salariu” va fi gata până la vară

Programul „Primul salariu”, prevăzut în programul de guvernare al alianţei PSD-ALDE, va fi gata până la finalul lunii iunie, anunță reprezentanții Ministerului Muncii.
„Programul «Primul salariu» are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi deţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani”, au transmis reprezentanţii Ministerului Muncii în urma unei solicitări a Ziarului Financiar.

Românii din străinătate scapă de unele taxe consulare

Începând de astăzi, românii din străinătate scapă de majoritatea plăţilor pentru serviciile consulare, acestea urmând să ofere gratuit aproape toate serviciile, odată cu intrarea în vigoare a legii care elimină peste 100 de taxe nefiscale.
În cazul consulatelor, de astăzi rămân în vigoare doar câteva taxe legate de pașapoarte, de acordarea vizelor, de reglementarea transportului naval și de cetățenia română.

Finanțele vor să continue emisiunile de titluri de stat denominate

Ministerul Finanţelor ar putea să continue, și în cursul acestui an, emisiunile de titluri de stat denominate în euro pe piaţa locală.
Aceeași sursă mai arată că prima licitaţie cu titluri de stat în euro a fost organizată de Ministerul Finanţelor în 2009, iar cea mai recentă a avut loc în primăvara anului 2016. Din august 2009 şi până în 2016, costul la care Trezoreria statului s-a împrumutat în euro de pe piaţa locală s-a poziţionat pe o pantă descendentă, de la 5,25% la 1% pe an.
Vârful sumei împrumutate de Finanţe, în urma licitaţiilor cu titluri de stat, în euro, a fost de 2,6 miliarde de euro și a fost înregistrat în 2009.