Federația Română de Canotaj l-a numit pe italianul Antonio Colamonici (45 de ani) la conducerea lotului național masculin, cel feminin aflându-se în continuare sub îndrumarea antrenorului Mircea Roman, informează site-ul oficial al FRC.
„Comitetul Executiv al Federației Române de Canotaj a validat colectivele de sportivi și cele tehnice. La lotul național feminin a fost reconfirmat antrenor principal Mircea Roman, unul dintre cei mai titrați tehnicieni ai canotajului feminin românesc. Lotul național de seniori beneficiază începând cu luna ianuarie 2017 de serviciile profesionale ale antrenorului Antonio Colamonici, membru al Comisiei de Tineret din cadrul FISA, fost colaborator al Federației Italiene de Canotaj cu rezultate notabile pe plan internațional. Planurile de pregătire propuse de cei doi tehnicieni au fost aprobate și de Comisia Tehnică Olimpică și pentru Sportul de Performanță a COSR”, se menționează pe site-ul federației.
Până la sfârșitul anului trecut, antrenor coordonator al lotului masculin a fost Dorin Alupei.
Federația Română de Canotaj a anunțat că în perioada februarie — martie loturile naționale vor efectua stagii de pregătire în străinătate cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Astfel, lotul feminin se va antrena în Spania, la Vigo, iar lotul masculin în Italia, la Napoli.