Potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR), citate de Agerpres, la data de 31 decembrie 2016, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 13% (13,7% în termeni reali) faţă de 31 decembrie 2015. Totodată, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 8,1%, până la 84,759 miliarde lei.
Depozitele în valută ale rezidenţilor-gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 1,4%, până la nivelul de peste 85,816 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,9%, până la 18,897 miliarde euro).
“Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 4,5% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 4,2%). Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 8,6% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 8,2%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au scăzut cu 3,7% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au diminuat cu 4%)”, mai precizează BNR.