Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu (în foto) a anunțat, ieri, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, că a fost pus sub control judiciar în dosarul „Microsoft 2”. „Am interdicția să nu părăsesc țara fără încuviințare. Sigur că voi contesta decizia”, a spus Athanasiu, adăugând că procurorii nu au dispus sechestru pe averea sa. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că măsura controlului judiciar ar fi fost luată din cauza prejudiciului foarte mare constatat în acest caz și a faptelor ce au dus la crearea lui. Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu s-a prezentat, ieri, la sediul DNA în dosarul „Microsoft 2”.
La intrarea în sediul DNA, el a precizat că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință temeiurile acuzațiilor în urma avizului de urmărire penală dat de șeful statului. Întrebat dacă a adus probe în apărarea sa, Athanasiu a spus că urmează.
La sfârșitul lunii noiembrie, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a foștilor miniștri ai Comunicațiilor și Tehnologiei Informației Dan Nica și Silvia Adriana Țicău și a lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației și Cercetării, în dosarul „Microsoft 2”.
La rândul lor, sunt cercetaţi penal în acelaşi dosar şi Dan Nica – fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2000 – 2004, precum şi Adriana Ticău – fost ministru la acelaşi minister (iulie – decembrie 2004) şi anterior fost secretar de stat în mandatul lui Dan Nica.