Florin Tănăsescu
Trebuie să recunoașteți că vorbele lui Dragnea – “Românii din mediul rural au prins vreme bună și au tăiat porcul. Apoi, au dat-o pe țuică fiartă și n-au mai ieșit la vot” – sunt bine alese și, mai ales, bine țintite. Liviu a avut o inspirație nebună, cum a avut soldatul ăla care a compus, într-o noapte , Internaționala socialistă. Pardon, Marseilleza.
Dragi români, și în special matale, naș Floreo, care într-adevăr ai tăiat porcul în ziua Duminicii – , așa a fost și la Revoluție, în urmă cu 27 de ani, mai ții minte? Unii îl pârleau, iar alții ieșeau ca proștii să apere tezaurul național – Televiziunea Română. Apoi, toți s-au înghesuit la pomana porcului, unii devenind revoluționari cu acte-n regulă, alții – președinți.
Mult iubite patru foste neveste ale lui Tăriceanu, ați văzut că mai sunt și alte femei trădate, nu numai voi! Deci, fiți fericite și bucurați-vă de procentele sub așteptări ale Alinei Gorghiu, lucru pe care-l face, de altfel, și Vasile Blaga, cât ar fi el de urmărit de Iohannis. Pardon, urmărit penal. Dragi franțuziți și matale, Madame Clotilde, îmbătați-vă acum, precum Robespierre și Saint Just după ce-au triumfat la 1789, fiindcă acesta este maximul pe care USR l-a putut scoate din pământ, din iarbă vrede și din Roșia Montană. Peste patru ani, nu veți mai conta.
Dragă independentule Theodor
Paleologu, este imposibil să nu cunoști vorbele puse în gură de Marin Preda lui “al lui Parizianu”, invitat să bea o țuică, pe la ora 9, în curtea lui Moromete: “ Eu nu obișnuiesc”. Ei, după cum a zis și Dragnea, un procent semnificativ ar răspunde ”Noi obișnuim”. Iar vorbele astea, spuse în cea mai pură limbă românească – “au dat-o pe țuică fiartă” – reprezintă chezășia că poporul acesta va rezista indiferent de câte urgii se vor abate asupra lui: războaie, directive de la Bruxelles, geruri polare ori sfaturi de la Casa Albă pentru Codruța Kovesi.
Dragi independeți and you, Remus Cernea, dacă ieșeai la timpul cuvenit cu o inițiativă prin care să declari porcii, și nu delfinii, persoane non-umane, poate s-ar fi milostivit și neamul să te voteze. Acum, nu-ți mai rămâne decât să te înscrii în USR.
Dragă naș Floreo, ultima dată, la întrebarea lu’ nepoc-tu, care de zece ani bătuți pe muchie lucrează în construcții prin Italia – “Come stai, bre?” – i-ai răspuns: “Amărât, da’ o duc bine”. Așa să-i zici și acum, când o veni tot la mata să ia cârnați afumați, caltaboși și slană.
Dragi tovarăși și naș Floreo, duminică, 11 decembrie, conform calendarului ortodox a fost „ Ziua Chemării la cină”. Iar un proverb UDMR-ist zice: “Atâta vreme cât n-am invitat-o pe Angelina Jolie la masă, pot trăi cu iluzia că nu va refuza să ia cina cu mine”.
Să trăiți bine, dragi tovarăși și naș Floreo !