Ana M.

Peste 10.000 de turişti își vor petrece Sărbătorile de Iarnă pe Valea Prahovei, Sinaia, Azuga și Bușteni fiind printre cele mai căutate stațiuni, potrivit unui comunicat de presă al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Toate staţiunile turistice din judeţ sunt ocupate aproape complet, iar sporturile de iarnă sunt la mare căutare. Sinaia, Azuga şi Buşteni vor avea un grad de ocupare în medie de peste 95% atât de Crăciun, cât şi de Revelion, Breaza va fi ocupată în proporţie de peste 90% de Crăciun şi Revelion, iar Câmpina va avea un grad de ocupare de Crăciun de peste 50% şi de Revelion peste 80%.
Mai multe pârtii sunt deschise şi pregătite de Sărbători, iar instalaţiile de teleschi, telescaun şi telegondola sunt funcţionale. La Buşteni sunt deschise pârtia Kalinderu 1 și pârtia de sanie, stratul de zăpadă artificială fiind de 35 de cm. Și parcul de distracții Fun Park este funcţional. Acesta se întinde pe o suprafață de 14.000 de metri pătrați, are tobogan, baby-lift, trambulină, panouri de cățărare, carusel, snowtubing și bandă pentru urcat. La Azuga au fost deschise pârtia Sorica Bandă – pentru începători, pârtiile Cazacu, Cazacu Școală, Cazacu Începători, stratul de zăpadă artificială fiind de peste 50 cm. La Sinaia, deocamdată nicio pârtie nu este deschisă, dar se fac pregătiri astfel încât, de Sărbători, turiștii pasionați de schi să poată practica sportul favorit. Acesta este al doilea an consecutiv în care, pe Valea Prahovei, luna decembrie a adus foarte puține ninsori, așa că în stațiunile prahovene se fac eforturi pentru a se asigura zăpadă artificială pe pârtii.
În acest sezon, cele mai mici tarife pe care le-au plătit turiștii dornici să petreacă sărbătorile în Prahova au fost 500 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare pentru Crăciun, în timp ce pentru Revelion sumele au urcat la peste 1000 de lei pentru trei nopţi incluzând cina festivă din noaptea dintre ani. Preţurile cele mai mari au fost pentru pachetele cu All Inclusive: până la 1.500 lei de Crăciun, iar de Revelion – peste 5.000 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare !