V. S.

O hotărâre adoptată la începutul acestui an de către consilierii locali și care ar fi putut să conducă la dispariția multor firme mici a fost modificată, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Ploiești.
Reprezentanții Primăriei Ploiești au solicitat consilierilor locali, prin intermediul unui proiect de hotărâre, amânarea termenului de punere în aplicare a regulamentului privind amplasarea și funcționarea spațiilor comerciale cu caracter provizoriu. Aleșii locali au aprobat, astfel, amânarea intrării în vigoare a regulamentului privitor la amplasarea și la aspectul chioșcurilor de pe raza municipiului Ploiești pentru data de 1 iulie 2017, după ce, anterior, se stabilise ca de la 1 ianuarie 2017 să se aplice prevederile hotărârii inițiale a Consiliului Local Ploiești.
Amânarea termenului pentru vara anului viitor a venit ca urmare a faptului că nu fusese încă stabilită modalitatea de implementare a regulamentului aprobat în februarie 2016. Astfel, potrivit inițiatorilor proiectului de amânare a termenului respectiv, există două posibilități pentru aplicarea regulamentului privind spațiile comerciale provizorii: noile chioșcuri să fie realizate de municipalitate în anumite condiții sau spațiile respective să fie realizate pe cheltuiala comerciantului.
Conform hotărârii de amânare, aprobată deja, avantajele în cazul în care autoritatea locală va realiza noile spații comerciale ar fi că spațiile vor fi identice, neexistând posibilitatea apariției de diferențe între construcțiile respective, dar și că, în cazul neîndeplinirii sarcinilor contractuale de către comerciant, s-ar putea elibera spațiile respective în termen de doar 24 de ore, plus că va putea fi urmărită mai ușor o eventuală subcontractare a chioșcurilor.