V. Stoica

Reprezentanți ai Ministerului Agriculturii din Egipt au fost prezenți, miercuri, în județul Prahova, pentru a vedea posibilitățile de colaborare comercială cu ferme de creștere a bovinelor și ovinelor, dar și a păsărilor.
Cei cinci membri ai delegației egiptene – alături de doi reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și însoțiți de directorul executiv al DSVSA Prahova, Mihai
Terecoasă – au vizitat două locații din județul Prahova, în cursul zilei de miercuri, după ce, cu o zi înainte, fuseseră în județul Constanța.
Egiptenii au fost interesați de modul în care sunt crescute bovinele și ovinele în fermele de creștere și îngrășare ale unor olandezi, la Mizil, dar au vizitat și un abator de păsări de la Boldești- Scăeni, acolo unde delegația străină a văzut cum se desfășoară activitatea pe linia de sacrificare halal, procedură specifică religiei musulmane. De fapt, prin carne “halal” se înțelege apelarea la un procedeu specific, care presupune scurgerea sângelui din animalul sacrificat. Astfel, și la linia de sacrificare halal de la abatorul de păsări din Boldești-Scăeni se folosește metoda cerută de consumatorii de religie musulmană, ceea ce presupune că puii sacrificați astfel nu sunt asomați, așa cum se întâmplă cu linia de sacrificare normală.
Puii astfel sacrificați ajung pe piețele din țările europene în care sunt prezenți mulți cetățeni de religie musulmană, cum ar fi Germania, Franța sau Anglia.
După vizitarea fermelor de la Mizil și a abatorului de la Boldești-Scăeni, delegația egipteană a făcut un popas și la Sinaia, la Pelișor.