Bogdan Chitic

Junioarele de la echipa de baschet „sub 16 ani” CSS-CSM Ploiesti au un program aglomerat in aceasta saptamana. Dupa ce, miercuri seara, fetele Loredanei Munteanu au debutat in Liga I, la nivelul senioarelor, in partida cu CS Agronomia Bucuresti, scor 54-74, o zi mai tarziu s-au deplasat in Capitala, pentru a evolua in cadrul etapei a 3-a a fazei de calificare, la categoria lor de varsta.
Ocupante ale locului 7 in sezonul trecut, fetele de la CSS-CSM Ploiesti nu au intampinat probleme in fata celor de la CSS 6 – Champions Bucuresti, de care au trecut cu 75-54. A fost a doua victorie consecutiva obtinuta de junioarele ploiestene, dupa cea de la finalul saptamanii precedente, din „Olimpia”, 86-59, cu ACS Admar Costinesti – Bucuresti. In urma succesului inregistrat la Bucuresti, elevele Loredanei Munteanu au urcat pe a doua treapta a podiumului in grupa a 3-a de calificare, la un singur punct in spatele liderului neinvins, CSU Olimpia Brasov.
La „U16”, ploiestencele vor juca, etapa viitoare, pe teren propriu, in compania bucurestencelor de la Agronomia, dar, pana atunci, se vor mai „cali” o data si in Liga I, maine, sub Tampa.
Campionatul National „U16”, grupa a 3-a, clasament:
1. CSU Olimpia Brasov (3-0) – 6 puncte
2. CSS-CSM Ploiesti (2-1) – 5 puncte
3. CSS 6 – Champions Bucuresti (1-2) – 4 puncte
4. CS Admar Costnesti – Bucuresti (1-1) – 3 puncte
5. ACS Agronomia Bucuresti (0-3) – 3 puncte

Dueluri ploiestene, astazi si maine, in „Olimpia”

Daca intrecerea dedicata juniorilor „sub 13 ani” ia pauza la finalul acestei saptamani, ca urmare a demararii platformei „PerformBaschet”, editia 2016-2017, la nivel national, echipele ploiestene angrenate in Campionatele Nationale „U16” si, respectiv, „U18” au un calendar incarcat.
Maine, de la ora 13:00, Sala Sporturilor „Olimpia” va gazdui confruntarea dintre CSU Ploiesti si ACS Sevlar, tinand capul de afis al etapei a 4-a in CN „U16”. Celelalte doua grupari ploiestene prezente pe tabloul calificarilor, CSS Ploiesti si ABC T-Pack Ploiesti, vor evolua in deplasare, cu CSS Targoviste si, respectiv, CSS Buzau.
Trecand la categoria mai mare de varsta, „U18”, astazi, de la ora 13:00, in „Olimpia” se va disputa derbiul local dintre Clubul Sportiv Scolar si Clubul Sportiv Municipal. Tot astazi, dar cu doua ore mai devreme, la Blejoi, va avea loc, in cadrul aceleiasi grupe, partida ACS Sevlar – Steaua CSM EximBank Bucuresti.