‘LUNA CYBERSECURIT’ LA I.J.P. PRAHOVA Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova desfășoară în luna octombrie o campanie de promovare a măsurilor de securitate pe internet în rândul tinerilor.

La nivelul județului Prahova se desfășoară, în luna octombrie a.c., o campanie de prevenire a infracțiunilor din sfera criminalității informatice.

Astfel, specialiști din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității și combatere a criminalității informatice vor desfășura sesiuni de informare în cadrul mai multor unități de învățământ din județ, pe teme precum siguranța pe rețelele de socializare și pornografia infantilă, dar și respectarea drepturilor de autor și comerțul electronic.

Acest eveniment este corelat cu demersurile europene în acest domeniu, având în vedere că, în luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene se desfășoară o campanie destinată securității cibernetice — European Cyber Security Month — inițiată de către ENISA (European Agency for Network and Information Security).